Miért ilyen kevés a fizetés a legtöbb helyen Magyarországon? Nem a képviselőkre gondoltam.
Kösz, ezt nem tudtam.
De akkor tényleg az oktatással kellene valamit kezdeni. Bár, hogy mit azt nem tudom. Ugyanis ahogy látom az "alapanyag" nem a legjobb (Pl. a szomszédom lánya, 11 éves, és nem tud folyékonyan magyarul olvasni, akkor hogy akarjuk, hogy több nyelven is tanuljon meg jól olvasni beszélni), persze itt is vannak kivételek. Csak nagyon kevés.
Igen pl a skandináv országok e téren nagyon jók pl Finnország: NOKIA, Svéd: Volvo stb.
És versenyképes mobiltelefont vagy autót gyártani nem egyszerű.....
Nemrég halottam, hogy Japánban a legokosabb legtehetségesebb tanárok általános iskolában tanítanak, mert ekkor a legfejlődőképesebb a tanuló.... és ők is keresnek a legjobban a tanárok közül egy-egy állásra 10-szeres túljelentkezés van..
De Mo-on az oktatás csak egyre rosszabb lesz szerintem...
Neked egyébként milyen végzettséged van?
Azokba az irodákba is biztos keresnek embert. Próbáld megcsinálni a nyelvvizsgát és ha van rá pénzed, tehetséged akkor a diplomát is javaslom.... A közigbe nem éri meg dolgozni szerintem csak ha már abszolút nincs más.
Sok sikert!
Van egy meghatározott minimálbér, annyit fognak adni, amíg a munkaerő pótolható és amíg van aki elvállalja helyette. A megoldás az, hogy az ember úgy fejleszti magát, hogy pótolhatatlanná váljon.
Szerintem ezt kéne nálunk felfogni az embereknek. Nagyon jó oktatásunk volt, de az elmúlt évtizedben egyre csak romlik. A tananyagot csökkentik, mert "minek tanuljon meg a gyerek ennyi felesleges dolgot" - pl. mert ezáltal fejlődika z agya, de ez nem jut el az átlagember csökött agyáig. Most már az egyetemeken is egyre csökken a színvonal, és ezt nem a minimum ponthatár emelésével, hanem drasztikus létszámcsökkentéssel oldották meg... így abba az irányba tartunk, hogy egyre csak rosszabb és rosszabb lesz.
Szemléletet kell váltani. Mindenki saját maga kell, hogy rájöjjön, hogy
1. a világ legjobb befektetése a saját oktatásunk, szóval mielőtt megveszi élete első autóját, mindenkinek érdemes elgondolkozni, hogy mi lenne, ha azt a pénzt egy olyan képzésre fordítani, ami azt eredményezi,hogy jó pozíciót és sok fizetést kap majd
2. nincs olyan, hogy vége a tanulásnak. A mai világban aki nem tanul folyamatosan, az lemarad. Persze, hogy nem kell senkinek az a munkavállaló, aki húsz éve megcsinált egy szakmát, és azóta se egy nyelvvizsgát, se néhány továbbképzést, se egy más, rokon szakmát nem tud felmutatni. Ez az ember sajnos elszórta a pénzét, hülyeségekre költött ahelyett, hogy saját magába invesztált volna.
15-nek
nincs olyan, hogy vége a tanulásnak.
Ebben teljesen igazad van. És én is ezt csinálom évek óta. De minden tanfolyamon azt tapasztalom, hogy lenézik azt, aki saját magától ment oda, nem azért, mert azt mondták a főnökök, hogy ha nem végzi el, akkor kirúgják. Szóval szerintem a fejekben van a hiba. Mert magától senkinek sem jut eszébe magát továbbképezni, vagy esetleg valami teljesen mást tanulni. És ez nem korfüggő.
Szerintem egyáltalán nem adnak keveset a magyar cégek. Annyit adnak annyiért kapnak magyar munkaerőt (ha valaki elvállal egy munkát x forintért akkor miért adnának többet?Ö.
Lehet, hogy ez nem tetszik, de annak is van ellenszere: alapíts céget, termelj/szolgáltass versenyképesen (légy te az a magyar cég) és ADJ TÖBBET AZ ALKALMAZOTTAIDNAK! Ha tudsz. És akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!