Diákmunkával havi szinten mennyit lehet keresni?
Figyelt kérdés
Ha nem csak délután vagy hétvégén csinálom, hanem rendes munkaidőben (magántanuló vagyok), körülbelül mennyit lehet keresni? Hogy adózik? Jogilag milyen különbségek vannak a diákmunka és a rendes munka között (pl. felmondás, ilyesmik)? (Remélem érthetően írtam a kérdést...)2012. febr. 7. 08:33
1/2 anonim válasza:
Kb. 60-300 ezret kereshetsz vele. Ugyanolyan, mint a rendes munka, ha szalag mellé mész betanított munkára, akkor minimálbért kapsz, ha van valami nagyon keresett tudásod, akkor sokat fizetnek.
Ugyanúgy adózik, mint a rendes munka, csak nem fizetsz belőle tb-t meg nyugdíjjárulékot.
Diákmunkásként egy diákszövetkezettel - kvázi munkaerőkölcsönző - állsz szerződésben, és ők szerződnek le a munkáltatóddal. Emellett képviselik az érdekeid.
A munkában az a különbség, hogy bárki indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat, végkielégítés nincs, de kötelezően letöltendő felmondási idő sincs.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ. Még egy kérdés: ha diákmunka mellett teherbe esek, mi történik? Azonnal felmondanak nekem, ha megtudják?
2012. febr. 12. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!