Miért fontos a munkaszerződés?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hátrányos számomra, ha nincs munkaszerződésem? Hivatalos, 8 órás bejelentett munkáról van szó (igen, biztosan bejelentett), csak mostanában problémák merültek fel a nagyfőnök és köztem, és nem tudom, engem hogyan érint, ha nincs szerződés, vagy ez az ő problémája-e.2012. febr. 4. 16:55
11/13 anonim válasza:
Utolsó: ha van munkaszerződésed, akkor élhetsz panasszal a munkaügyin, ha úgy alakul.
Kérdező: a munkaszerződés a legalapabb alap. Benne van minden, a béred, a munkáltató adatai, a munkavégzés helye és ideje, és még ezer dolog, ami leginkább neked fontos! Hogy ha nem megfelelően bánnak veled (pl. elfelejtenek kifizetni), akkor ki tudj állni a jogaidért. Mert sajnos, munkaszerződés nélkül nem tehetsz magadért semmit, ha jogtalanság ár. Vannak sablon munkaszerződések a neten, keress rá egyre, hátha neked is van, csak nem tudtad, hogy az az-e.:)
12/13 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi, valami ilyen választ vártam. Azt tudom, hogyan néz ki egy munkaszerződés, mert a munkatársaimét is én készítettem annak idején (azok a boldog szép napok, amikor még a főnök jobb keze voltam), csak mivel az is egy netről leszedett "kamu" munkaszerződés volt, magamnak nem csináltam... bár ők 4 órában dolgoznak, én 8-ban. Nekem ettől egészen eltérő végzettségem van, emiatt nem tudtam, mik a jogi következményei a hiányának. Köszönöm a válaszodat, s a többi válaszadóét is.
2012. febr. 8. 08:01
13/13 anonim válasza:
Ebből kiindulva ha valaki pl. ügynöki munkát végez egy cégnek ahol nincs bejelentve, nincs fix fizu, akkor azok az évek amiket ott tölt nem számítanak a nyugdíjba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!