Vidéken (Észak-Magyarország) miért lehetetlen munkát találni, végzettség nélkül?
Én is itt élek, és érdekes módon aki nagyon akar munkát találni, az bizony talál. Nyilván aki lusta dolgozni, annak "nincs munkalehetőség"...
Ha én, egyetemista létemre el tudok menni egy gyárba szalagmunkára vagy sepregetni, meg el tudok menni a szakadó esőben szórólapot hordani, akkor egy 8 általánost végzett ember ne pattogjon, hogy "Jaj ezt nem vállalom el mert én 70 ezer ft-ért nem fogok ennyit dolgozni" meg aztán: "dolgoznék én, csak nem mindegy hogy mit" típusú válaszokat ne adjon.
Nagymamám mindig azt mondja: nem a munka után kell menni, hanem elé. El kell vállalni mindent, és még egy dolog: meg kell magát becsülnie az embernek és helytállni.
ma 14:18 vagyok.
Természetes, aki mondjuk egy elzárt falucskában lakik, Aggtelek vagy Baktakék környékén, ahová ritkán járnak buszok, nyilván nehezebb. De azért Miskolc-Szerencs-Kazincbarcika-Tiszaújváros körzetében hogy valaki ne találjon munkát, ahhoz művészet kell. Jabil, Bosch, Samnina stb stb. Ezekben a gyárakban szinte mindig van felvétel. És nem diákként, hanem rendes dolgozóként...
"Jabil, Bosch, Samnina stb stb. Ezekben a gyárakban szinte mindig van felvétel. És nem diákként, hanem rendes dolgozóként..."
Azért van felvétel, mert 1,5 év az átlag ott, amennyit töltenek az emberek. Meg, v.hogy nem az értelmes embereket keresik oda a sorra, hanem azokat, akik nem kérdezősködnek a bérszámfejtős papír láttán....
8.
Aztán minden vézettség nélkül mégis milyen állást remél valaki? Nekik miért nem jó a betanított munka minimálbérért, vagy kicsivel többért?
És ha másfél év az átlag akkor mi van?
Az is valami nem? Én most is azt mondom: Ha én, maholnap diplomás létemre elvállalok bármilyen büdös koszos munkát, akkor egy 8 általánost végzett ember nehogymár válogasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!