Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az órabéres fizetés több a...

Az órabéres fizetés több a teljesitmány béres fizetésnél vagy kevesebb?

Figyelt kérdés

Ahol dolgozom heti 20 órás műszakban (hétfőtől-péntekig 4 óra) órabérben kapom a munkabérémet a kötelező minimálbérnek majdnem a felét. Viszont a dolgozók többsége akik heti 20 órás műszakban dolgozik úgy mint én. Viszont ők teljesitménybérben dolgoznak. Azt nem tudom nekik is jár-e órabér számukra vagy a munka darabszámában van az órabérük?!

Úgy hallottam azoknak a legrosszabb akik heti 20 órás műszakban dolgoznak teljesitmény bérben, és nincs Érettségijük de még egy Érettségi nélküli szakmai végzettségük sem pl Szakmunkás végzettség, OKJ végzettség. Azon kivül járadékuk pl Rokkantsági járadék, Fogyatékossági támogatás.

2012. jan. 27. 15:56
 1/4 anonim ***** válasza:

A szarul dolgozóknak több az órabéres, a jó munkaerőnek pedig a teljesítménybér a jobb.

Amúgy nincsenek csodák. Mindegyik keveset fizet..

2012. jan. 27. 16:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Heti 20 órás munkaviszonnyal legalább 93000/2=46500Ft bruttó fizetéssel kell, hogy bejelentsenek.
2012. jan. 27. 17:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyit dolgoznak a teljesítménybéresek.

Én a teljesítményem után vagyok bérezve, heti 20 órában. kb 500 Forintos órabért szoktam elérni. Ez egy rendes munkavállalónak kevés, de én diák vagyok, és ez ebben a viszonylatban jónak számít.

2012. jan. 27. 19:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyjából ugyanannyi. A teljesítménybérnél az egyes műveletek díját is a normaidő alapján számolják, vagyis hogy az adott munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe. Általában úgy kalkulálnak, hogy normál tempójú munkavégzés mellett 8 óra alatt a minimálbért lehessen megkeresni.
2012. jan. 27. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!