Fordulhatok-e valahová kérdésemmel?
Figyelt kérdés
Munkáltatómnál vezető poziciót töltöttem be munkaügyi vonalon. Az elmúlt 4 évben nem kaptuk meg a teljes fizetésünket, majd már mindenkit elküldött, csak engemet hagyott alkalmazásban, de nekem is egyre kevesebbet fízetett. Persze mindent szépen le kellett könyvelni, hogy a fizetésünket mindig megkaptuk, a szabit szépen minden évben kivettük. Végül a cég felszámolásra került. Én és társaim nem követelhetünk semmit, mert el van könyvelve, hogy nekünk semmi nem jár. Itt vagyunk egy fillér ellátás nélkül. Ráadásul a felszámoló 4 órás megbízási szerződést íratott alá, több hónapja nem fizetett egy vasat sem, mert nincs a felszámolt cégnek bevétele. Lehet ezt csinálni az egyszerű emberrel?2012. jan. 24. 15:53
1/6 anonim válasza:
Kérdésedre a válasz: Igen.
Aláírtál papírt, hogy megkaptad a fizetésed, pedig nem. Úgy látom megvan a felelős.
2/6 anonim válasza:
Aki aláírja, hogy megkapta a fizetését, amikor nem kapta meg a fizetését, az magára vessen.
3/6 anonim válasza:
Munkaügyi hatóság. Majd pertársaságot alapítotok Ti munkavállalók (akikkel ezt tette) nektek be kell bizonyítanotok ( átutalás számlakivonat stb, hogy a Ti számlátokra mennyi összeg jött), nem kaptatok pénztári kifizetéses papírt egyéb összegről. Mivel több adót is kellett emiatt fizetnetek mint a tényleges jövedelem utáni, még ez után is pénzt kellene kapnotok. De mivel felszámolták a céget így nem hiszem, hogy bármilyen térítést kapnátok, kivéve, ha Bt .ként működött.
4/6 anonim válasza:
Ha aláírtad, hogy átvetted a béredet, akkor sajnos nem tudsz mit csinálni, hacsak többen ezt nem sérelmezitek mondjuk a Munkaügyi Felügyelőségen. De sajna az igazatokat Nektek kell bizonyítani.
Ha a céget felszámolják, akkor is van egy bérgarancia alap, amely adott esetben "megfinanszírozza" a dolgozók bérét, ha nincs a cégnek bevétele. Csak azt nem tudom, hogy megbízási jogviszonyra vonatkozik-e, vagy csak munkaviszonyra.
Utolsó és lényeges kérdésem: Miért írtad alá a megbízási szerződést? valamint, miért vagy még mindig ott. Menne be a fene dolgozni semmiért! Hát tudod mikor!
5/6 A kérdező kommentje:
Bérlapot nem irtunk alá és nem is kaptunk, pénztárb.-on került átadásra a fizetésünk, amin csak az az összeg szerepel amit kaptunk, nem amit kapnunk kellett volna, de könyvelve az utóbbi lett. Szerintem így lenne esélyünk perelni.
2012. jan. 25. 09:59
6/6 anonim válasza:
Az utolsó válaszod alapján azt mondom, hogy igen. Ilyen felállással van esélyetek, méghozzá nem is kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!