Mennyi ledolgozott nap után jár étkezési utalvány?
Figyelt kérdés
Egy Kft-nél dolgozom, mint titkárnő.
Decemberben 6 napot dolgoztam, 4 napot szabin voltam, 11 napon pedig táppénzen. A munkáltatom megtagadhatja erre a hónapra az étkezési utalványt adását?
Mert hallottam olyan véleményt, hogy a hónap felében dolgozni kell, hogy jogosult legyek, de volt aki azt mondta a munkáltató döntése ad-e vagy nem.
2012. jan. 17. 21:18
1/3 anonim válasza:
A béren kívüli juttatások köre az adott munkáltató jogkörébe volt utalva. Cégenként igen eltérő lehet, hogy mennyit,kinek és milyen feltételekkel adnak. A tatrós távolét értelmezése sem egységes. A cégek zöme 30 vagy 90 napos távollét után nem ad, más cégnél a gyeden lévő munkavállaló is kap. A cégnél kell/ene arra vonatkozó szabályozásnak, hogy mikor jár illetve mikor nem jár, és ennek alapján lehet csak eldönteni, hogy jogos-e a munkáltató döntése.
2/3 anonim válasza:
Így van. A munkáltató döntése, hiszen ez nem egy kötelezően adandó valami. Minden cégnél másképp szabályozzák le, hogy ki, mennyit, és milyen feltételekkel ad. Hogy nálatok ez hogy van, azt mi nem tudjuk.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Sajnos az a baj, hogy már fél éve nincs munkaügyes és bérszámfejtőnk.
Barkóba alapon megy minden ilyen dolog.
2012. jan. 18. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!