Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek 58 éves korban...

Szerintetek 58 éves korban találok még munkát? Annyi helyre jelentkeztem de semmi visszajelzés nincs. Gimnáziumi érettségim van csak.

Figyelt kérdés
Zalában lakok és két hónapja keresek munkát.
2012. jan. 12. 18:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A profik azt mondják, hogy ilyenkor a tapasztalataidat kell kihangsúlyoznod, és a lehető legjobban arra a munkára szabni mindig az önéletrajzodat, amelyikre éppen jelentkezel. Tehát ne csak felsorold pontról-pontra, hogy ettől-eddig itt meg itt dolgoztál és ez és ez volt a feladatod, hanem mutass rá arra, hogy mindezek hogyan válnának a javadra abban a pozícióban, amire épp pályázol. Hangsúlyozd ki az eredményeidet, hogy korábban miket értél el, és hogy ezek alapján mit tudnál nyújtani a megpályázott új helyeden.

És azt talán mondanom sem kell, hogy nem csak álláshirdetésekre lehet jelentkezni, hanem csak úgy is beadhatod az önéletrajzod (persze mindenhova az adott helyre szabottat) minden olyan helyre, ahol szívesen dolgoznál vagy ahol úgy gondolod, hogy kamatoztathatnád a tapasztalataidat. Néha még így is lehet munkát találni, mert mindig van olyan, hogy keresnek ugyan embert, de ilyen-olyan okokból nem hirdetik meg a pozíciót - és így sokrszor pont a legjobbkor érkezhet a jelentkezésed. Pl. én is találtam már így munkát.

És addig is, amíg keresgélsz, amúgy mellékesen esetleg érdemes lehet megnézned ezt is: [link] . Rövid távon ugyan nem fog segíteni a pillanatnyi helyzeteden és a jelenlegi nehézségeiden, de hosszabb távon még talán jól jöhet.

2012. jan. 12. 19:28
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.
2012. jan. 12. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!