Kínos állásinterjú tapasztalataitok? Mi volt?
Volta több állásinterjún már, volt 2 emlékezetes, az egyiken elmentem oda, behívtak engem meg egy másik embert, kérdeztek és mindkettőnknek kellett válaszolni ugyanarra. Kifejtettem rendesen mindenre a választ, a másik csajszi meg minden válaszom után csak ennyit mondott: hááááááát szerintemiis... pontosan így gondoltam én is.
Másik, ahol jelenleg is dolgozok, még annál a cégnél diákmunkába dolgoztam, aztán felhívtak egyszer, hogy mennyek be egy időpontra, ha még akarok náluk dolgozni. Nekem ebből nem az jött le, hogy állásinterjú, úgy hogy munkásruhában szakadt melegítőben beállítottam, és akkor küldtek fel a cégvezetőhöz, aki öltönybe kiöltözve várt, meg is jegyezte, hogy ennyire ne legyek biztos a dologban, hogy csak így jövök, mert ő meg akarta adni a tiszteletet, hogy felvesz hozzájuk, de amikor megtudta, hogy nem gondoltam állásinterjúra, csak nevetett rajtam, de felvettek így is. Nem a ruha teszi az embert. :)
Diákmunkát kerestem, és egy kávézóba jelentkeztem pultosnak. Az interjú arról szólt, hogy a cégvezető beszélt tíz percet arról, mit kéne csinálnom (kiszolgálni a vendégeket, letörölni az asztalokat és hasonló banalitások), aztán megkérdezte, van-e kérdésem. Egy lett volna, mégpedig az, hogy ez most komolyan egy állásinterjú volt? De inkább nem tettem fel. És jól tettem, megkaptam a munkát.
Ami ebben számomra főleg kínos volt, az az, hogy amikor megismerkedtem a kolléganőimmel, akkor vált főleg egyértelművé, hogy a főnök (egyébként egy nagyon visszahúzódó srác) egyszerűen azokat vette fel, akik a leginkább tetszettek neki: az arcunk, alakunk, frizuránk mind hasonló stílusú volt, nyilván ez az esete. Őszintén ezt roppant kínosnak éreztem...
kicsit későn, de én is hozzászólnék :)
jelentkeztem vagy 5 állásra. felhívott a nő, h menjek be.
ott kérdezte, hogy milyen munkatapasztalataim vannak. meséltem a sales-es melóimról, valamint arról, h már kicsit bele vagyok fásulva. erre felajánl valami fost, hogy tv shopos vackokat kéne telefonon értékesíteni.
mondom: ez nem az ügyfélszolgálatos meló?
erre ő: legközelebb vegyen annyi fáradságot, hogy ha jelentkezik egy állásra akkor olvassa el a szöveget.
mondom neki, ha sales melót keresnék, akkor sem vállalnám el ezt, amit ön ajánlott.
komolytalan vacak volt az egész, szóval egyáltalán nem bánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!