Mik az álláskeresési tapasztalataitok?
én eddig 25 állásra küldtem önéletrajzot, csak a netes féle munkák, meg üzletkötőik, vagy tanácsadóik és külföldi munkákkal kapcsolatosan jelentkeztek eddig.
az otp honlapján folyamatosan kapom az értesítéseket állásról, mindig pályázok és mindig jön rendszerlevél, hogy nem engem választottak, amikor az indoklásra rákérdeztem, válasz sehol.
jelenleg a környéken megkerestem egy gyárat szakmunkásnak egyből felvettek elsőre. még önéletrajz sem kellett.
a neten még most is folyamatosan pályázom mindenre. (diplomával)
én itt tartok.
a felhozatal amúgy nálunk szörnyű (előbb elfelejtettem írni) másik városba írom a pályázatokat, itt 3 helyre adtam le jelentkezést (személyes megkeresés) amiből 2-re túljelentkezés van.
a harmadikra vettek fel gyárba dolgozni (ez már kétségbeesésem szakasza)
Szia!
Csongrád megyéből írok.Mindig volt melóm,csak alkalmi vagy nem voltam bejelentve.
Közben kerestem a bejelentett munkákat és hát...nem túl pozitívak a tapasztalataim.
Leérettségiztem munka mellett,nyelvvizsgám is van,szépen lassan csináltam a jogsit,eljutottam végre a teherautóig,mire aztán sehol se kellettem Szegeden.
Aztán költöztem,feladtam a teherautó és kamion iránti vágyamat és elkezdtem buszozni.Jelenleg ebből élek.
De ehhez sok minden kellett: majdnem 20 helyről utasítottak el,mire találtam normális sofőr munkát.Persze nem csak ilyen irányban érdeklődtem(próbáltam konyhára meg gyárakba is például)de sehol semmi nem volt.
Legtöbbször csak telefonon közölték,hogy betelt vagy személyesen mentem és ott mondták,hogy nem,köszönjük.
Szóval összesen vagy 50 állást pályáztam meg(ebből közel 20 sofőr/gépkocsivezető/áruterítő állás)sokféle munkakörben mire találtam a jelenlegit.
Olyan 6 vagy 7 éve vártam erre :-) mióta dolgozok,azóta kerestem és tettem érte folyamatosan és az idén végre össze jött.
első válaszadó vagyok
már 65 jelentkezésnél tartok cégekhez, köztük 70%-ban saját lakhelyem szerint. Válasz semmi.
Nagyobb cégek, bankok szinte soha nem hirdetnek, azt sem tudom hogy oldják meg a felvételt, hiszen honlapjukon évek óta frissítgetem az önéletrajzomat.
Most ott tartok, hogy közöltem ezt egy nagyon illedelmes levélben("ne vegye tolakodásnak...", "tudom, hogy nem tiszte ezzel foglalkozni...") a polgármesterünkkel.
Regényt tudnék írni. Én el se merem mondani hány állásra pályáztam.... És ezekből hányan jeleztek vissza. Mióta beléptünk az eu-ba, azóta sokkal nehezebb elhelyezkedni, mert mindenhez szakképzettség kell. Azelőtt elég volt egy eladói álláshoz érettségi is, de ma már egy takarító is beszéljen angolul. De kihez? A felmosóhoz:-) És tapasztalataim szerint, meg se fizetik azt a tudást, amit te szereztél. 5-6éve semmit sem változik a fizetés, sőt rosszabbul keresünk mint 5-6éve. Eu-val csak rosszabbul jártunk.
Sokszor hirdteik, hogy versenyképesen fizetnek(mégis náluk ez mit jelent? nettó 70et?:-)/ és így is kérik, hogy add meg a fizetési igényed. Ez már egy első szelektálás. A másik szelektálás a fénykép. Csak akkor küldj fényképeset ha azt kérik külön. Nyugaton ez nem divat, sőt már a pályázó nevét sem kell megadni, teljes inkognitóban lehet jelentkezni, így több eséllyel lehet pályázni. Nem tudnak utánad nyomozni.
Az ilyen Lidl, stb, helyeken nem kell szakképzettség, mégse vettek föl, sőt a lidl-nál még bizonyítvány eredményeket is kérnek :-)) Ha pályázik egy 40éves ember, akkor ez minek számít? Aldiba 3x jelentkeztem, postán kellett feladni a biz.másolatot stb. és így se jeleztek vissza semmilyen formában! Ez már pofátlanság, és soha többet így. Ja és ha megfigyelted, de főleg a cba-nál, átlagon aluli kinézetű emberkék dolgoznak, mintha a kukából másztak volna ki.
Másik pedig, hogy diákként sokkal könnyebb volt munkát találni, mint felnőttként. Nem kérdeztek semmit, csak fölvettek,mert kellett az ember. És most is sok diákmunkást keresnek,akiknek több az órabérjük, mint egy felnőtt embernek. Ez azért durva.
Nemrég voltma interjún, nem is interjú volt, hanem beszélgetés. Rólam kérdezősködött, meg a magánéletemről.. Legközelebb ha ilyen van, elküldöm a...
Nőkkel nem szeretek tárgyalni, mert ott megy versengés. Ha szép vagy az a baj.. Szinte be se léptem az ajtón és egyből kérdezte: meséljen magáról..
Nagyon jól tudják a HR-esek miket kérdezhetnek, szinte a csapból is ez folyik, mégis megkérdezik, amiket nem kéne. Direkt.
Sok a kamu hirdetés. Gmail-es és egyéb emailcímes amiből nem lehet következtetni a cégre, kerüljétek messziről! Egy jóravaló cégnek van honlapja.
Köszi a választ.
Nyugodtan elmondhatod, hogy hány pályázatot adtál be. Én is sokat már. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!