Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen légiutas kísérőként...

Milyen légiutas kísérőként dolgozni? Tapasztalatok? És hogy lehet bekerülni?

Figyelt kérdés

Gimnazista vagyok, most kellett felvennem fakultációt, a franciát választottam. Jó a nyelvérzékem, és szeretek is nyelveket tanulni :) ezért is döntöttem úgy, h a fősulira Pestre megyek, idegenforgalmira. Azután pedig légiutas kísérőként szeretnék dolgozni. Mit kell majd tennem? Pályázat útján? Vagy vmi tanfolyamot is el kell végeznem? Milyen az élete annak, aki légiutas kísérőként dolgozik? :)

Előre is köszönöm a segítséget!

2009. máj. 23. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Sajna sokat erről nem tudok, de szerintem egyetemi végzettség nem kell hozzá, mert az egyik ismerősöm sima gimnáziumi érettségi után egyből légiutas kísérőként kezdett dolgozni. Viszont ha lesz egy diplomád, annál csak jobb lesz a helyzeted. A francia pedig gyönyörű nyelv, tanuld lelkesen (mert kitartás bizony kell hozzá) :D
2009. máj. 23. 13:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Olvasd el ezt: [link]
2009. máj. 23. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A legitarsasagok evente tobb "castingot" is hirdetnek legiutaskiseroknek. El kell menni, beszelgetnek veled, es ha alkalmasnak talalnak a posztra, elkuldenek tanfolyamra. Ezt nehany legitarsasag finanszirozza, de pl. a Malev tanfolyama onkoltseges.

Nem kell hozza egyetemi vegzettseg, eleg az erettsegi es a nyelvtudas, es vigyazz, ki ne fuss az idobol, mert felso korhatara van.

2009. máj. 23. 13:39
 4/5 anonim válasza:
mennyi a felső korhatár?
2009. jún. 24. 22:42
 5/5 anonim ***** válasza:
2 eve meg 26 volt. Ez a stewardess szakma elkezdesenek felso korhatara, tehat nem fogjak kirugni az illetot, ha idokozben betolti a 26-ot, palyakezdonek viszont nem nagyon alkalmazzak. Persze kivetelek mindenhol vannak.
2009. jún. 24. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!