Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen egy légiirányító élete?

Milyen egy légiirányító élete?

Figyelt kérdés
Van itt olyan ember akinek ez a szakmája? Esetleg ismerősének? Ha igen, megosztaná tapasztalatait, előnyeit és hátrányait? Nő mehet légiirányítónak?

2011. dec. 30. 18:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem ez a szakmám, de régebben tájékozódtam ez ügyben. Az előnye az, hogy nagyon jól keresnek, jók a munkakörülmények és munkaidő alatt is vannak pihenőidők, tehát nem folyamatosan kell dolgozni.

A hátrány az, hogy stresszes munka, szerintem elég monoton is lehet egy idő után, vállalni kell a szokatlan munkabeosztást.

Természetesen nő is lehet légiforgalmi irányító, de nagyon nehéz bekerülni.

2012. jan. 1. 12:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Mint nő? Vagy úgy általában?
2012. jan. 1. 13:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Általában.
2012. jan. 1. 15:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. jan. 1. 15:24
 5/10 anonim válasza:
100%

Valóban nehéz bejutni, de az esély meg van rá. Érdemes kipróbálni Magad egy teszten, nincs mit vesztened! A tanfolyamra nehéz bejutni, de könnyű kiesni.

Hátránya és előnye is egyben a beosztás. Menned kell éjjel-nappal,hétvégén, és ünnepnap, ugyanakkor sok a szabadidőd, ami egy részét alvással töltöd:) Valóban stresszes, de kezelhető. Igaz, hogy jól megfizetik, de keresnek náluk többet is.

2012. jan. 2. 18:08
 6/10 A kérdező kommentje:
És kik azok, mi a munkájuk, akik többet keresnek?
2012. jan. 2. 18:52
 7/10 anonim válasza:
100%
Egy átlagos kft ügyvezető-igazgatója, de pl egy pénzügyi vezető is kereshet ennyit, ha "jó helyre" sikerült elhelyezkedni.
2012. jan. 3. 12:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogyha nem sikerűl a vizsga akkor kikell fizetni. Ez ugye nem vonatkozik a felvételin való elbukásról?
2012. jan. 3. 12:15
 9/10 anonim válasza:

Olvasd el és rájössz...a képzésnél olvashatod, hogy "amennyiben nem fejezi be a képzést...az összes felmerülő ktg-et meg kell fizetnie" ->ergó: ahhoz előbb fel kell vegyenek, hogy a képzést elkezdhesd...így nyilván nem vonatkozik a felvételire, hiszen ott mit fizetnél ki? Nem kaptál sem ösztöndíjat sem mást a sulitól...egyedül egy 26900Ft-os orvosi vizsgálat árát bukod el, ha nem válogatnak be ahogy én olvastam, mivel ezt neked kell állnod.

Viszont azt nem értem igazán, hogy, ha kibuksz akkor miért kell mindent visszafizetni, mert azt még megértem, hogy 5éves szerződést kell aláírni, hogy tutira itthon maradj, és, ha azt megszeged, fizetned kell. Na, de, ha megbuksz, miért kell? Remélem csak hülyén van megfogalmazva...valaki?Tud erről valamit valaki?

2012. jún. 11. 23:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát gondolom a rád szánt energiát, a tanárok is pénzért dolgoznak, akkor azokat a felszereléseket sem a szép mosolyukért kapták, és ha már nem sikerűlt neked, hogy nekik dolgozhass öt évig, hogy visszajöjjön a rád irányúlt költség,akkor elég egyértelmű, hogy kell fizess, nem?
2012. jún. 12. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!