Milyen egy légiirányító élete?
Nekem nem ez a szakmám, de régebben tájékozódtam ez ügyben. Az előnye az, hogy nagyon jól keresnek, jók a munkakörülmények és munkaidő alatt is vannak pihenőidők, tehát nem folyamatosan kell dolgozni.
A hátrány az, hogy stresszes munka, szerintem elég monoton is lehet egy idő után, vállalni kell a szokatlan munkabeosztást.
Természetesen nő is lehet légiforgalmi irányító, de nagyon nehéz bekerülni.
Valóban nehéz bejutni, de az esély meg van rá. Érdemes kipróbálni Magad egy teszten, nincs mit vesztened! A tanfolyamra nehéz bejutni, de könnyű kiesni.
Hátránya és előnye is egyben a beosztás. Menned kell éjjel-nappal,hétvégén, és ünnepnap, ugyanakkor sok a szabadidőd, ami egy részét alvással töltöd:) Valóban stresszes, de kezelhető. Igaz, hogy jól megfizetik, de keresnek náluk többet is.
Olvasd el és rájössz...a képzésnél olvashatod, hogy "amennyiben nem fejezi be a képzést...az összes felmerülő ktg-et meg kell fizetnie" ->ergó: ahhoz előbb fel kell vegyenek, hogy a képzést elkezdhesd...így nyilván nem vonatkozik a felvételire, hiszen ott mit fizetnél ki? Nem kaptál sem ösztöndíjat sem mást a sulitól...egyedül egy 26900Ft-os orvosi vizsgálat árát bukod el, ha nem válogatnak be ahogy én olvastam, mivel ezt neked kell állnod.
Viszont azt nem értem igazán, hogy, ha kibuksz akkor miért kell mindent visszafizetni, mert azt még megértem, hogy 5éves szerződést kell aláírni, hogy tutira itthon maradj, és, ha azt megszeged, fizetned kell. Na, de, ha megbuksz, miért kell? Remélem csak hülyén van megfogalmazva...valaki?Tud erről valamit valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!