Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Írjam bele az önéletrajzba?

Írjam bele az önéletrajzba?

Figyelt kérdés

2005-ben kezdtem el a szakomat bsc-n (7 féléves mérnöki szak) mivel lassan haladtam kiiratkoztam és 2009-ben beiratkoztam egy másik egyetemre, ugyanerre a szakra. Most szereztem diplomát decemberben. Írjam bele az önéletrajzba az első sulit, mert ha nem írom akkor ott lesz egy 4 éves lyuk....?

Ti mit csinálnátok?

Hogyha beleírom és a hr-es megkérdezi hogy miért váltottam iskolát akkor mit feleljek?

köszi a válaszokat.

2011. dec. 29. 12:04
 1/10 anonim ***** válasza:

sztem írd bele

de valamivel tömd ki azt a 4 évet..

mit csináltál azidó alatt?

írd h segítettél a családi vállalkozásban vagy beteget ápoltál

vmi nem leellenőrizhetőt írj..

sztem azt joguk van tudni h nem egy suliban végezted el

2011. dec. 29. 12:14
 2/10 anonim ***** válasza:
-az idő alatt
2011. dec. 29. 12:14
 3/10 anonim ***** válasza:
ne írd bele! - azt kell beírni, hogy 2011-ben diplomát szereztél x egyetemen y szakon, a kezdődátumot meg ne írd be!
2011. dec. 29. 12:16
 4/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: több száz km a távolság, szóval amiket felsoroltál azok nem jó indokok. :) Pl az már jó lenne, hogy diákmunkát vállaltam, mert otthonról nem tudtak segíteni anyagilag és ez a tanulás rovására ment stb..

Persze ha megkérdezik, hogy hol dolgoztam vagy mit csináltam akkor ezzel is megfoghatnak.....

Utolsó válaszoló: erre én is gondoltam pl ez akkor is jó ha nem váltott iskolát az ember de különböző okok miatt csúszott.

2011. dec. 29. 13:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Írj bele mindent, őszintén. Sosem tudhatod, hogy a leendő munkaadónak nem-e az, ami szimpatikus vagy haxsznos, amit esetleg ki akarsz hagyni belőle.

Ha megkérdezik miért hagytad ki a 4 évet akkor mondd meg miért hagytad ki.

2011. dec. 31. 10:19
 6/10 anonim ***** válasza:
ne írd bele, majd mondd azt, hogy kőművesként dolgoztál, és ismered szegény trógerek sorsát, az olyan szívbe markoló lenne
2012. jan. 7. 21:19
 7/10 Nesszike válasza:
Az önéletrajzba a tények kellenek, hogy mikor érettségiztél, és mikor diplomáztál, ha meg interjún rákérdeznek mond meg az igazat.
2012. jan. 7. 21:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Ne írd bele.

Ha van diplomád, akkor azt bele se kell írni, hogy van érettségid is, vagyis egyszerűen csak az új sulit írd bele.

Szerintem nem fog rákérdezni, miért csak 22 évesen kezdted az egyetemet. De ha mégis, mondd meg neki, hogy addig a megpályázott munkához nem releváns területen dolgoztál, hogy pénzt gyűjts az egyetemre, kollégiumra. Ha pontosan rákérdez mit, szerintem mondhatsz akármit, pincérkedtél, moziban jegyet árultál, vagy azt, amivel tényleg foglalkoztál az említett időszakban.

De szerintem semmi köze a HR-esnek, hogy mit csináltál a diploma megszerzése előtt.

Ha diploma után lenne ekkora luk, az már jobban érdekelhetné.

2012. jan. 8. 10:33
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat

Utolsó válaszadó: Akkor a gimi nevét és a befejezésének évét bele se írjam? Csak az egyetem nevét és befejezésének évét?

2012. jan. 8. 11:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát én úgy tudom, hogyha van diplomád, akkor elég azt beleírni az életrajzba, hiszen a diploma feltétele az érettségi.

Én tanulmányaimhoz az egyetemet írom csak, meg tréningeket, amik odavágnak, de gimnáziumot nem. Max akkor írnám bele, ha nagyon speciális, jó nevű helyre jártam, de szerintem tökmindegy, mert a diploma felülírja.

2012. jan. 8. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!