Villamosvezetőnek ha megyek, milyen papírok kellenek a B-s jogsi mellé?
Villamosengedélyhez nem értek, a PÁV vizsga pedig pályaalkalmassági vizsga magyarán. Szoktam látni tanuló villamosvezetőket, és gondolom a "buszsofőrködéshez" hasonlóan a jogsit ingyen megcsinálhatod, ha a BkV-hoz mész dolgozni.
Tehát a válasz: még le kell vizsgáznod villamosvezetésből (nem tudom mi a szakneve) és ezt állja mind a BKV, ha hozzájuk mész dolgozni. Részletek a weboldalukon, hirdetményeiken.
A villamosvezetői tanfolyamhoz elöször is felvételt kell nyerni hogy felvegyenek a tanfolyamra!
1000 ren jelentkeznek és abból kiválasztanak 30-40 embert a tanfolyamra!
Szigórú vasútorvosi alkalmassági vizsgát kell csinálni a mit a BKV csinál meg ingyen nem kell PÁV vizsga!
B kategóriás jogsi is előny de nem feltétel, a tanfolyamot lehet 8 általánossal kezdeni, 20. életévvel persze előny az érettségi és a diploma müszaki végzetség szakirányban stb..
A tanfolyam 6 hónap!
Tanfolyam idő alatt a BKV minimál bért fizet, és beszámolokat tart, rendesen suliba kell járni hétfőtől péntekik reggel 7 től délután 15:00 ig.
A vizsgatárgyak szóbeliek
-Kresz
-Járműszerkezettan
-F.1 F.2 Villamos Forgalmi Jelzések Forgalmi Utasítások
-Munkavédelem
-Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek
-(Ha nincs jogsi) Közúti elsősegélyvizsga
-Hálózatismeret
-Tipusismeret
Az elmélet ebből áll kő kemény atom fizika az egész, aki nem tanul azt kivágják, és ha kivágnak akkor vissza kell fizetni azt a lovét amit addig kaptál!
Ezt követi utána egy gyakorlat
És egy Forgalmi vizsga, ha az meg van akkor a jogsidba meg kapod a "V" kategóriát amivel villamosvezető lettél.
Szerintem a villamost felejtsd el nagyon sok a jelentkező és csak a csókosokat veszik fel.
A trolihoz feltétel a B jogsi 20. életév és oda kell a PÁV2
Meg orvosi amit a BKV csinál az ottani tanfolyam 3 hónap kicsit könnyebb mint a villamos.
A busz
21 évtől van jelenleg és oda kell a B,C,D kategória PÁV2 + Friss D kategóriás jogsi mellé kell a GKI vizsga is!
A B,C kategóriát a cég tuti hogy nem fizeti ki de mostmár a D t sem nagyon kész emberek kellene a BKV nak persze hébe hóba szoktak inditani D tanfolyamot 2 évet kell aláírni a trolinál busznál és a villamosnál is.
Ha meg buksz a vizsgán akkor visszafizetettik a lovét vagy ha 2 éven belül ki lépsz akkor is!
Remélem tudtam segíteni nagy vonalakban . :)
üdv:
Egy EX BKV s
Sorry van egy hibám :)
A B,C kategóriát... ezt javítom csak B,C kategória! Az mindenféle képen kell teherautót a BKV nem csinál senkinek és a D kategória is kérdőjeles.. mostmár nem indítanak ilyen ha igen és felvesznek akkor szerencséd van..
De a D kategóriád csak autómata buszra lesz érvényes .
Mivel a BKV nál autómata buszok vannak, tehát volánozni nem fogsz tudni vele.
Ha meg van minden papirod és a BKV nak nem kell költenie rád a kötelező dolgokon kivül egyebet akkor simán felvesznek engem felvettek simán, de volt jogsim buszra.
A villamos anyagot ellehet olvasni a teljes vizsga fent van a neten! :)
Ha ez után is érdekel akkor hajrá!
Nekem van vilire is jogsim de nekem a kapcsolási rajzok nem voltak akkor ujdonságok, mivel ez a hobbim is egyben vagy volt a hobim. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!