Milyen munkalehetőségek léteznek egy önkormányzatnál?
Budapesti kerületről lenne szó. A Sorsom úgy hozta, hogy munkanélküli lettem, a 9 hónap lejárta után pedig szociális segélyért folyamodtam, és az önkormányzatnál vettek nyilvántartásba. A Kormányprogram értelmében bevontak a közmunka programba, és most újból dolgozom. Törvényesen be vagyok jelentve az APEH-nél, TB járulékot fizetnek utánam, gyarapodik a nyugdíj alapom és a szolgálati éveim.
Annak ellenére, hogy ez végeredményben kötelező volt (vagy elvállalom vagy mindent megvonnak tőlem), jól jártunk. Érdekes a munka, kultúráltak a munkakörülmények, végtelenül rendes vezetőket kaptunk, és van némi "alkotói szabadságunk" is.
Két hátránya van
- A fizetés: nem piaci alapon, béralku alapján kapjuk, hanem a diplomás minimálbérhez igazították.
- határozott időre szól - az azt követő idő még kérdés.
Természetesen azóta is próbálkozom végzettségemhez, képzettségemhez jobban megfelelő, és a piaci viszonyok alapján megfizetett munkahelyet keresni, de az még nem talált meg.
Megtetszett az Önkormányzat, és elhatároztam, hogy megpróbálok személyes kapcsolatokat teremteni, hogy tudjam, mire érdemes pályázni, illetve nem megpályáztatandó üresedéseket találjak. Most jön a kérdés: 54 évesen (f), külkereskedelmi oklevéllel, angol, francia, orosz nyelvtudással merre orientálódjak?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!