Szociális ápoló és gondozó szakmám van kórházban eltudok helyezkedni?
Nem tudsz. A szociális ápoló, nem E kategóriás felnőtt szakápoló.
Érettségi után 3 évet tanulnak a lányok hogy felnőtt vagy gyermek szakápolónők legyenek. A szoc ápolónő ugytudom egy évet tanul és nincs érettségije. Ill nem érettségihez kötött a képzése.
Én úgy tudom segédápolóként el tudsz vele helyezkedni,de számíts rá,hogy ez az alja munka.Tehát pelenkázni,etetni,itatni,meg mosdatni a betegeket.
Az egyik ismerősöm ezzel a végzettséggel dolgozik kórházba,és ez a munkája amit felsoroltam.
De idősek otthonába ,vagy házi segítségnyújtásban nincs lehetőséged?
Egyébként ugyanezt végzem én is,jövőhéten lesznek az utolsó vizsgáim,én már lassan második éve járok erre a képzésre.
Az utolsó válaszadóval nem értek egyet. Ha azt mondod ez alja munka, semmi esetre se menj kórházba dolgozni.Ha mégis ehhez van kedved, tovább kellett volna tanulnod.
Nálunk nincsenek segédápolónők, és a felsorolt munkákat végzett , sőt diplomával rendelkező nővérek is csinálják.
Ne haragudj,nem a munkátokat minősítem,tudom jól mennyit dolgoztok,és mit meg nem tesztek a betegekért.
Én csak azt tudom,hogy ahol az ismerősöm dolgozik segédápolóként ezzel a végzettséggel,ott ezt a munkát ők csinálják,és nem a végzett és diplomás ápolónők.Nem akartalak megbántani,nem ez volt a célom.A kérdező kérdezte,hogy hol és mit takar ez a végzettség,csak erre válaszoltam az én tapasztalataim szerint.
További jó és eredményes munkát kívánok neked ebben a szakmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!