Az új dolgozók általánosságban több bért kapnak? Lehet ilyenkor szólni vagy jobb belenyugodni?
nem tudom hol dolgozol,de én pont az ellenkezőjét tapasztalom,illetve három éve vagyok a cégnél,de egy fillérrel nem kapok többet,mint annó,sőt csökkent az egykorihoz képest a fizum.
Illetve amikor odakerültem se volt kiugróan magasabb a bérem a már rég ottlevőkéhez képest,sőt,kevesebb volt.A helyzet mára csak dramatizálódott,a különbség csak nőtt.
Hogy második kérdésedre válaszoljak,szerintem jobb elfogadnod,a legtöbb cégnél a menedzsment,a főnök vagy főnökség,vezetőség válasza úgyis az lenne erre,hogy el lehet menni kérem...
Az egyik ismerősöm nem nyilatkozhatna a szerződés szerinti béréről, pedig betanított melós. Aztán rájöttünk, hogy miért. Mert az újak sokkal több órabért kapnak, mint a régiek. És ez nehogy kiderüljön. Mégis kiderült.
Ez ellen felszólalni nem tudsz, hiszen Te annyi bérre kötöttél szerződést a munkáltatóddal. Maximum etikátlannak tarthatod, és háboroghatsz. Ők is ezt tették.
De az, amit csinálnak, nem törvénytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!