Elmesélnétek, ki hogy talált munkát? én úgy látom apróhirdetésekre jelentkezni halott ügy.
nincs protekcióm / kapcsolataim.
kisvárosban élek, kevés lehetőségekkel.
biztosítási ügynök, meg hasonló nem akarok lenni.
de ez az álláslehetőség ezrével van mindenhol.
ötleteket, tapasztalatokat várok.
Piacképes tudással(ebben benne van a nyelv is), tapasztalattal kapkodnak utánad a cégek. Én így kerültem a mostani cégemhez.
(Több nyelven beszélő projektmenedzser vagyok)
velem detto ez van. Tettem is ma fel itt egy kérdést, hogy 20 évesen, x-y kompetenciákkal rendelkezem, és még sem kapok másfél éve rendes munkát. Voltak 1-2 naposak, jobb esetben 2 hónapos munkáim, de kész vége slussz-passz...
Nekem lehetne protekcióm, kétszer is beleestem ebbe a csapdába, így inkább most nem kérnék segítséget....
De egyszerűen lehetetlen Magyarországon magadtól, kapcsolatok nélkül munkát találni..
20n
A lányom piszok nagy mázlival.
A megyei lapban olvastuk a munkaügyi központon keresztül meghirdetett állást, telefonon lehetett érdeklődni a leendő munkáltatónál.
Jelentkeztek jó páran, szerencsére olyat kerestek aki jól beszél angolul (szaknyelvet is kell), inkább nő legyen, mint férfi.
Ráadásul a szomszéd község (ez csak a telefonban derült ki) kb. 1 kmre tőlünk, így szinte bármikor "leakasztható" a lányom, ha szükség van rá bent.
Pluszba jött még hozzá, hogy van szakmai tapasztalata mindkét területről ami érintett az állásnál.
A vőm viszont már több mint 2 éve keres munkát (2 szakmával), de csak alkalmira veszik fel.
18:51
maga a konkrét jelentkezést / felvételt nem írtad csak le.
az lenne a lényeg nekem most.
mert ha pl te hirdeted magad, pl sok helyen van fent önéletrajzom, de eddig csak biztosítósok, meg avonosok, meg ilyesmik jelentkeznek.
utolsónak lányának gratula a mázlijához :)
Eddig két munkahelyem volt.
Az egyikre akkoriban jelentkeztem, mint a kérdés kiírása. Netes hirdetésre jelentkeztem, én se ismeretem ott senkit. Nem az első megpályázott állásra vettek fel, nekem is ez volt kb a 100-adik akkor. A 100-ból kb 15-20-ra hívtak be interjúra. Köztük volt olyan ami az ország túlsó felében volt, 500 km-t utaztam miatta. Elment vele egy teljes napom, nem kevés pénzem. Elköszöntünk a majd értesítjük szöveggel, de aztán se kép, se hang, még egy e-mailt sem voltak képesek megereszteni.
Aztán 100-ból 1 végre összejött. Ott dolgoztam 8 évet. Amikor váltottam, nem én kerestem állást, hanem egy korábbi önéletrajzom révén találtak meg és ők ajánlottak munkát. Elfogadtam, most itt dolgozom lassan 4. éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!