Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elmesélnétek, ki hogy talált...

Elmesélnétek, ki hogy talált munkát? én úgy látom apróhirdetésekre jelentkezni halott ügy.

Figyelt kérdés

nincs protekcióm / kapcsolataim.

kisvárosban élek, kevés lehetőségekkel.

biztosítási ügynök, meg hasonló nem akarok lenni.

de ez az álláslehetőség ezrével van mindenhol.

ötleteket, tapasztalatokat várok.

2011. dec. 1. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bevallom kapcsolaton keresztül.. benyomtak valahova..
2011. dec. 1. 18:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs kapcsolatod,akkor eléggé esélytelen.
2011. dec. 1. 18:36
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

Piacképes tudással(ebben benne van a nyelv is), tapasztalattal kapkodnak utánad a cégek. Én így kerültem a mostani cégemhez.

(Több nyelven beszélő projektmenedzser vagyok)

2011. dec. 1. 18:51
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

velem detto ez van. Tettem is ma fel itt egy kérdést, hogy 20 évesen, x-y kompetenciákkal rendelkezem, és még sem kapok másfél éve rendes munkát. Voltak 1-2 naposak, jobb esetben 2 hónapos munkáim, de kész vége slussz-passz...

Nekem lehetne protekcióm, kétszer is beleestem ebbe a csapdába, így inkább most nem kérnék segítséget....

De egyszerűen lehetetlen Magyarországon magadtól, kapcsolatok nélkül munkát találni..

20n

2011. dec. 1. 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A lányom piszok nagy mázlival.

A megyei lapban olvastuk a munkaügyi központon keresztül meghirdetett állást, telefonon lehetett érdeklődni a leendő munkáltatónál.

Jelentkeztek jó páran, szerencsére olyat kerestek aki jól beszél angolul (szaknyelvet is kell), inkább nő legyen, mint férfi.

Ráadásul a szomszéd község (ez csak a telefonban derült ki) kb. 1 kmre tőlünk, így szinte bármikor "leakasztható" a lányom, ha szükség van rá bent.

Pluszba jött még hozzá, hogy van szakmai tapasztalata mindkét területről ami érintett az állásnál.

A vőm viszont már több mint 2 éve keres munkát (2 szakmával), de csak alkalmira veszik fel.

2011. dec. 1. 18:57
 6/9 A kérdező kommentje:

18:51

maga a konkrét jelentkezést / felvételt nem írtad csak le.

az lenne a lényeg nekem most.

mert ha pl te hirdeted magad, pl sok helyen van fent önéletrajzom, de eddig csak biztosítósok, meg avonosok, meg ilyesmik jelentkeznek.

utolsónak lányának gratula a mázlijához :)

2011. dec. 1. 19:29
 7/9 anonim ***** válasza:
70%
"Elhelyezkedni", "állást találni" vagy szeretnél valamit csinálni amit megfizetnek? Koncentrálj az utóbbira, találd ki mi az, ha nincs még ott olyan akkor mint E.V. ha ez sincs hívd fel azokat ahol szeretnél, vagy menj be hozzájuk arcátlan lazán.
2011. dec. 1. 22:00
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
Én is kisvárosban élek, egy ismerősöm szólt, hogy egy ismerőse cégénél olyan végzettségű embert keresnek, mint én. Korábban a fővárosban is éltem, és szerintem sokkal könnyebb munkát találni kisebb helyeken, ahol egy csomóan ismernek, és egyrészt nem kell minden pozícióra másik kétszáz emberrel versenyezni, másrészt hamar elterjed, ki mit végzett, mit tud, nem kell az interjúkon vadidegeneknek bizonygatnod, hogy mire vagy alkalmas.
2011. dec. 1. 22:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Eddig két munkahelyem volt.

Az egyikre akkoriban jelentkeztem, mint a kérdés kiírása. Netes hirdetésre jelentkeztem, én se ismeretem ott senkit. Nem az első megpályázott állásra vettek fel, nekem is ez volt kb a 100-adik akkor. A 100-ból kb 15-20-ra hívtak be interjúra. Köztük volt olyan ami az ország túlsó felében volt, 500 km-t utaztam miatta. Elment vele egy teljes napom, nem kevés pénzem. Elköszöntünk a majd értesítjük szöveggel, de aztán se kép, se hang, még egy e-mailt sem voltak képesek megereszteni.

Aztán 100-ból 1 végre összejött. Ott dolgoztam 8 évet. Amikor váltottam, nem én kerestem állást, hanem egy korábbi önéletrajzom révén találtak meg és ők ajánlottak munkát. Elfogadtam, most itt dolgozom lassan 4. éve.

2022. máj. 7. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!