Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyugdíj és még fizetés is?

Nyugdíj és még fizetés is?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok erről a helyzetről?

Írok egy példát: a helyi pékáru boltban 2 olyan alkalmazott dolgozik,aki már elég régóta nyugdíjas, mellette megkapják a havi 75.000-80.000 Ft-t fizetést.

Mélységesen felháborít a tény,hogy ők a biztos jövedelem mellett,még szert tesznek egy havi fizetésre is. NE ÉRTSETEK FÉLRE,minden tiszteletem az időseké,és nyugdíjasoké,DE én itt vagyok fiatalon,munka nélkül,havi 0 Ft bevétellel,sőt még mínuszban is vagyok,amit a szüleimtől kérek,ha állásinterjúra,vagy a Munkaügyi Központba kell mennem,tehát szívesen betölteném a 2 hely valamelyikét.

Nem irigy vagyok,csak rettentően bosszant ez az egész,és rengeteg hasonló esettel találkozom szinte minden nap.

Mit gondoltok? Érdekelne mások véleménye is.

Köszönöm előre is!

2011. dec. 1. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is felháborít! Ha dolgozik akkor ne kapjon nyugdíjat vagy ha nyugdíj kell neki akkor ne dolgozzon. Ennyi! De bezzeg az ingyen tömegközlekedést igénybe veszi mind! Ezért tart itt az ország, mert annyi mindenki ingyen utazik pl. Nálunk sokkal gazdagabb országokban is van kedvezmény, de ingyenesség nincs!
2011. dec. 1. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:
46%
Ne őket szidd,hanem cselekedj,menj ki külföldre és dolgozz ott,mi a végzettséged?
2011. dec. 1. 14:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem szidtam őket,ha szidok valakit,az nem így néz ki...

Csak pusztán igazságtalannak tartom,hogy van akinek 2 vagy több helyről is van betevője, másnak meg még egy részmunkaidős állása sincs. És az elsőnek igaza van,mindenféle kedvezményt megkapnak a nyugdíjasok,én meg fizessek mindenért szinte egy vagyont. Az államnak ez ellen kéne tennie valamit... Nem érzem,hogy az én hibám lenne,mert jelentkeztem gyárba,árufeltöltőnek,és egyéb helyekre is,de onnan is küldik el az embereket... Nem feltétlenül a szakmámban szeretnék elhelyezkedni,csak elindulni valahol,akármilyen munkáról is legyen szó. (rendezvény-és utazásszervező vagyok egyébként-és imádtam amikor tanultam,de ezek szerint nem érdemes tanulni)

A külföldre a válaszom: párkapcsolati okokból nem szeretném elhagyni az országot,az egyetlen dolog ami jól működik az életemben.

2011. dec. 1. 15:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Mér nem viszed ki a párodat is?Én egy nőért nem maradnék például,van annyi :-)).De komolyan a volt edzőm mondta nyugodjon békében:,,Édesapa egy kis pina miatt ne maradj,ha van lehetőséged cselekedj a kis pina vagy veled tart vagy menjen a f_szomba".És igaza van.

Van is erre egy történetem:

-Volt egy sporttársnőm:fitnesz bajnok volt itthon,a vb-n 3.helyet fogott 16évesen.A Joe Weider(ő a testépítés atyja,Arnoldot is ő edzette),mondta neki,hogy előtte a jövő kimehet Rio De Janeiróba(lehet rosszul írtam akkor bocsi).

Laci bá kérdezte:

-Hogy mit mondott neked a Weider papa?

A csaj válasza,hát valamit motyogott a vénember,hogy Rioba mehetek.

-Kine hagyd te,legyen eszed,milyen lehetőséged van.

-Erre jött a csaj idióta pasija:,,Hát már nem is szeretsz engem,te elmész másokkal leszel,erősebb szebb pasikkal fogsz edzeni,én már nem számítok majd neked".

-Szerinted ez az idióta p_csa mit mondott:,,Na jó drágám nem megyek akkor,itthon maradok".Erre nem tudok szebb jelzőt mondani.

-Két hónap nem telt el,és Laci bácsi látta,hogy ott bőg a csaj az öltözőben,kérdezte most mi van mi a baj

-Azt mondta,hogy megbántam,hogy nemet mondtam,mennék mostmár ki akarok menni.Persze a csávóval szakítottak.

-Már nem volt lehetősége más kapta meg.

Erről ennyit a párkapcsolatokról,a csaj most keres kb 80-t,két egyforma forintja nincsen,szerinted mi lett volna ha kimegy most tele lenne valszeg zsével és volt 16 éves.

Ezeken gondolkodjatok el.

2011. dec. 1. 15:30
 5/7 A kérdező kommentje:

Az országban lévő problémák ellenére is van bennem sajnos vagy nem sajnos egy kis hazafiság... De azért ez nem semmi,hogy az idősekre,és a kisebbségre van építve minden... a fiatalok nem kellenek sehová.

Nem szeretném elhagyni az országot,a páromat itthagyni meg végképp nem...csak egy normális munkahely kéne,ami úgy látom a mai világaban igencsak luxusnak számít.

2011. dec. 1. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:
A nyugdíjas foglalkoztatott után már nem kell járulékot fizetni a munkáltatónak, azért veszik fel őket szívesen. Nekünk is van néhány ismerősünk, aki nyugdíj mellett dolgozik. Engem ez azért nem háborít fel, mert az így keresett plusz pénzt szinte egy az egyben a gyerekeikre, unokáikra költik. Egyszerűen megfordult a világ. Régen a dolgozó fiatalok segítették a nyugdíjas szüleiket, ma a nyugdíj mellett munkát vállaló szülők támogatják a munkanélküli gyerekeiet.
2011. dec. 1. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltatónak a nyugdíjas munkavállaló után is ugyanannyi közterhe van, mint egy nem nyugdíjas után.

A dolgozó bruttó béréből viszont 2 járulékfajtát nem kell levonni, mert nyugdíjas. De ez a bruttó bér 3,5 %-a csak.

Én annyira nem háborgok. Rengeteg kis összegű nyugdíjjal rendelkező van, aki rákényszerül. És nem azért ennyi a nyugdíja, mert nem fizetett elég járulékot, hanem azért, mert rosszkor volt, rossz időben. Kedvezőtlen törvények alatt ment el nyugdíjba. Ez vár ránk is, én ebben biztos vagyok.

Viszont az felháborít, hogy van valakinek 200 ezer nyugdíja, de elfoglalja a helyet az aktív munkavállalók elől. Én lekorlátoznám ezt. Akinek havi X. Y. összeg feletti a nyugdíja, annak bérkorlátot vezetnék be, vagy bizonyos bérösszeg felett a nyugdíját szüneteltetném. Aztán eldöntenék, hogy inkább dolgoznak, vagy nyugdíjasok maradnak.

2011. dec. 2. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!