Diákmunka felmondás?
Semmilyen következményekkel nem jár, max. legközelebb ha odamennél dolgozni, mondjuk vizsgaidőszak után, akkor nem vesznek fel.
Ha hosszútávon gondolkozol, érdemes legalább felhívni őket és elmondani, mi a helyzet.
szia.
en is voltam diakmunkas. de eddig egyszer sem mondtam fel.
amikor vizsgaidoszak volt akkor szoltam nekik, hogy most ne keressenek nem tudok munkat vallalni, majd jelentkezek ha igen.
tolem csak a regisztraciokor vontak le 1000 ft-ot, de ezt is visszakapom, ha kijelentkezek. mas koltsegem nem volt.
Köszi a válaszokat, a második válaszoló szerintem keveri magával a diákszövetkezeti tagsággal a dolgot.
Ez a munka nagyjából egyébként január végéig, február elejéig tart (tehát időszakos).
Igazából még annyi kérdésem lenne, hogy a hónap elején novemberben írni kellett egy vállalást az adott hónapra. Most is leadtam, de nem írtam be semmit.
Viszont novemberben előfordult, hogy például beírtam magam kedden 8-14-ig és az adott nap előtt azt mondták, hogy náluk 8-17-ig vagyok beírva, úgyhogy menjek akkor. Nem kaptam fel a dolgot, mert meg tudtam oldani, csak attól félek, hogy lehet most is mondják decemberben, hogy be vagyok írva, és én meg igazolni nem tudom, hogy biztos, hogy nem vagyok, azonban ha ilyen módon nem megyek, az gyakorlatilag az adott napi bér levonásával jár a diákszövetkezetnél.
A diákmunkát nem feltétlen kell lemondanod.
Vannak helyek ahol elég ha szólsz annak aki adja neked a munkát(a diákszövetkezetnél) és megmondod neki hogy nem tudsz most egy darabig menni.
Aztán ha már jobban ráérsz akkor felhívod és megmondod hogy megint tudnál dolgozni.
Én is csináltam már ezt és semmi baj nem lett belőle.
Szia!
Én is úgy tudom, hogy nem jár semmiféle kötelezettséggel, hiszen nálunk is volt olyan, akit a főnök rúgott ki egyik napról a másikra. Én 3 napja mondtam fel pont emiatt, amiért te is, és most 3 nap után hívogat, hogy menjek be dolgozni, mert nem talált helyettem senkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!