Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diákmunka felmondás?

Diákmunka felmondás?

Figyelt kérdés
Diákmunkában vagyok egy adott cégnél (vagyis diákszövetkezeten keresztül). Munkaszerződést nem kellett aláírnom, viszont a tájékoztatás nem volt kielégítő. A lényeg, hogy a vizsgaidőszakra való tekintettel, mert sajnos besűrűsödött nekem itt a program, fel szeretnék mondani, hogy csak a tanulásra koncentrálhassak. Mivel számítógépes felületet használunk, néztem is, hogy van egy olyan opció a felmondás fül alatt, hogy "iskola miatt". Nem tudom, hogyha én felmondanék az milyen következményekkel járna.
2011. nov. 29. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen következményekkel nem jár, max. legközelebb ha odamennél dolgozni, mondjuk vizsgaidőszak után, akkor nem vesznek fel.

Ha hosszútávon gondolkozol, érdemes legalább felhívni őket és elmondani, mi a helyzet.

2011. nov. 30. 02:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó, tehát akkor fizetni vagy ilyesmi dolog nem kell...Egyébként én elmagyaráztam ott a felettesemnek, hogy mi a helyzet, csak nem akarom, hogy az legyen, hogy elkezdenek behívogatni ls nem tudok menni, aztán úgy veszik azt a napot, mintha én vállaltam volna, de mégse mentem volna el.
2011. nov. 30. 06:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia.

en is voltam diakmunkas. de eddig egyszer sem mondtam fel.

amikor vizsgaidoszak volt akkor szoltam nekik, hogy most ne keressenek nem tudok munkat vallalni, majd jelentkezek ha igen.

tolem csak a regisztraciokor vontak le 1000 ft-ot, de ezt is visszakapom, ha kijelentkezek. mas koltsegem nem volt.

2011. nov. 30. 07:24
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Nem, fizetni nem kell, a diákmunka egyik nagy előnye, hogy teljes mértékben rugalmas, tehát bármelyik nap azonnali hatállyal felmondhatsz (igaz, a munkaadó is).
2011. nov. 30. 09:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a második válaszoló szerintem keveri magával a diákszövetkezeti tagsággal a dolgot.

Ez a munka nagyjából egyébként január végéig, február elejéig tart (tehát időszakos).

Igazából még annyi kérdésem lenne, hogy a hónap elején novemberben írni kellett egy vállalást az adott hónapra. Most is leadtam, de nem írtam be semmit.

Viszont novemberben előfordult, hogy például beírtam magam kedden 8-14-ig és az adott nap előtt azt mondták, hogy náluk 8-17-ig vagyok beírva, úgyhogy menjek akkor. Nem kaptam fel a dolgot, mert meg tudtam oldani, csak attól félek, hogy lehet most is mondják decemberben, hogy be vagyok írva, és én meg igazolni nem tudom, hogy biztos, hogy nem vagyok, azonban ha ilyen módon nem megyek, az gyakorlatilag az adott napi bér levonásával jár a diákszövetkezetnél.

2011. nov. 30. 15:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A diákmunkát nem feltétlen kell lemondanod.

Vannak helyek ahol elég ha szólsz annak aki adja neked a munkát(a diákszövetkezetnél) és megmondod neki hogy nem tudsz most egy darabig menni.

Aztán ha már jobban ráérsz akkor felhívod és megmondod hogy megint tudnál dolgozni.

Én is csináltam már ezt és semmi baj nem lett belőle.

2011. dec. 3. 12:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is úgy tudom, hogy nem jár semmiféle kötelezettséggel, hiszen nálunk is volt olyan, akit a főnök rúgott ki egyik napról a másikra. Én 3 napja mondtam fel pont emiatt, amiért te is, és most 3 nap után hívogat, hogy menjek be dolgozni, mert nem talált helyettem senkit!

2014. dec. 3. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!