Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem lehet állásinterjú...

Miért nem lehet állásinterjú után megmondani az adott embernek, hogy nem fog kelleni, ha biztosan tudják már, hogy semmiképp sem akarják felvenni?

Figyelt kérdés

Miért kell napokig kétségek között hagyni az embert, meg hagyni, hogy reménykedjen, ha már eleve tudják, hogy nem fogják őt felvenni?

Ez akkora féreg dolog szerintem.

2011. nov. 21. 21:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az hagyján, mert ott legalább valamennyire le tudod szűrni, hogy hogyan szerepeltél, és ők ezekre hogyan reagáltak...

De az e-mailben elküldött önéletrajzokra annyit se írnak, hogy bú vagy bá, vagy hogy megkaptuk igen és majd döntünk.

Én már vagy 70-et elküldtem mostanság és nem túlzok, ha azt mondom, hogy egyetlen egyre sem vették a fáradtságot, hogy válaszoljanak. Pedig nem vagyok aluliskolázott.

2011. nov. 21. 22:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem féreg dolog. Mindenkiben lehet olyan momentum, ami megragadja a felvételiztetőt, és adott esetben őt hívják be, ha valami miatt mégis visszalép az a jelölt, akire a felvételiztetők első körben gondoltak. Egyetértek az első hozzászólóval: az a gerinctelen, ha meg sem írják, nem is értesítik.
2011. nov. 21. 22:29
 3/12 anonim ***** válasza:
57%

Azért meg lehet azt is érteni, hogy miért nem írnak vissza az e-mailes önéletrajzokra. Elmagyarázom:

Nyár végén volt nálunk egy nagyobb felvételiztetés, 60 embert kerestünk különböző postokra egy új áruházi nyitáshoz.

Első körben érkezett több, mint 1000 önéletrajz. Ez ugye egye emberen nem tud átfutni, így fel lett osztva részekre, hogy ki melyik csoport önéletrajzát olvassa el. De így is jutott egy főre kb. 150-250 önéletrajz. Tehát ebből a 250-ből ki kellett válogatni, hogy ki hív fel az ember egyáltalán interjúzni, maximum 50 főt, mivel az idő véges. Arra pedig érthető módon nincs kapacitás, hogy kikeresni pont azt a 200 e-mailt akit nem hívunk vissza (ugyanis a kiválasztott önéletrajzokat már kinyomtattuk és úgy kezeltük tovább), majd mindenkinek egyesével írni egy szép mailt, hogy bocs, de te nem... Erre elmenne egy kollégának egy egész napja, ha nem több.

Ezután interjúztatni, ahol aztán a legalaposabb rostálás után is olyan arcok jönnek, hogy azt sem tudja mire jelentkezett vagy rosszabb esetben már az interjún kerek perec megmondja, hogy ő igazából dolgozni azt nem nagyon akar de mennyi a fizetés?!

2011. nov. 22. 08:47
 4/12 anonim ***** válasza:
72%

Kedves 8.47es! Ne haragudj - nem bántani akarlak -, de ez nem válasz.

1. Nem minden esetben ezer jelentkező közül választanak, s ekkor sem küldenek válaszlevelet sok esetben.

2. Ha egy cégnek van kapacitása arra, hogy 1000 emberből válogasson, akkor arra is legyen, hogy a nemleges válaszokat egy korrekt levél keretében megírja. Itt nem arról van szó, hogy kidobsz-e egy 10 ftos doboz gyufát, hanem emberek, családok egzisztenciájáról, életéről.

Amit írsz, meg lehet érteni, de nem lehet elfogadni.

2011. nov. 22. 10:02
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

Én megértem 08:47-est. Kis cégnél vettem részt a felvételiztetésben, ügyfélszolgálatost kerestünk, egy főt. Két napig volt kinn a neten a hirdetés, 800 emailt kaptunk. Ezeket nekem kellett átnéznem. Nagyjából 300ig jutottam, addigra volt 15 megfelelő jelölt. Közülük szűrt a főnök, ötöt behívtunk interjúra. Egyet felvettünk.

Nyolcszáz ímélt kellett volna kiküldeni, hogy sajnos nem a jelentkezőt vettük föl. Ez elvitt volna legalább egy napot, amit viszont a főnököm nem fizetett volna. Altruizmusból meg nem áldoztam rá a szabadidőm, mea culpa.

Egyébként megfordult a fejemben. De aztán végiggondoltam a jelentkezőket, és rájöttem, hogy egyszerűen nem érdemlik meg.

Mint mondtam, 300 jelentkezőből 15 felelt meg a feltételeknek. A többiek, nyilván próba-szerencse alapon adták be, hátha elnézzük nekik, hogy felsőfokú angol helyett alapfokú német nyelvismeretük van. Vagy nem is tudom, mit gondoltak.

A lényeg: az álláskeresők ész nélkül spammelik az önéletrajzaikkal a hirdetőket. Tudom, hogy mindenki el van már keseredve, na de akkor is. 300 jelentkezőből 15 felelt meg a feltételeknek. Ez 5%. A többi spam.

Ha 800 jelentkező helyett csak 40 lett volna, a maradék 760 meg elolvassa a hirdetést és magába néz és azt mondja, erre nem felelek meg, és nem küld jelentkezést, akkor mindenkinek jobb lenne. Nekem is, mert nem azt kellett volna figyelnem, hogy hol nem felel meg a jelentkező, hanem arra figyelhettem volna, hogy ki a jobb közülük, nekik is, mert 39 válaszímélt ki tudtam volna küldeni, és a 760-nak is, mert nem reménykedtek volna egy olyan munkában, ahova esélyük sincs.

Amit a kérdező írt, az egész más. De honnan tudod, hogy eleve nem akartak felvenni? Simán elképzelhető egy olyan helyzet, ahol a döntésen napokig rágódik az ember, addig meg nyilván nem tud telefonálni.

2011. nov. 22. 11:18
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Azért ez a mai technikai feltételek mellett már nem lenne nagy ügy. Már első olvasásnál be lehet tenni a "semmiképp sem futottak" önéletrajzokat egy mappába, aztán egyetlen körlevéllel elküldeni nekik, hogy "bocsi, de nem Ön lett a győztes befutó". Aztán második körben ugyanígy szortírozni a behívottakat. Durván 10 perc kell hozzá párszáz levél esetén.
2011. nov. 22. 12:41
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, vegyes érzelmeim vannak. Tegnap voltam bent állásinterjún délután, azt mondták szerdáig még meghallgatnak pár embert, de én eléggé esélytelennek éreztem magamat. Csak azt nem értem, hogy ilyen esetben miért nem lehet azt mondani, hogy bocsi haver, de ez édeskevés amit Te ma itt nyújtottál, már ne is haragudj, de soha a büdös életben nem fogunk visszahívni. :D

Jó persze nem ilyen durván, de értitek. Szóval most ez nem tartana semmiből sem. Csak annyit kéne mondani, hogy bocs, de ez esélytelen, és akkor nem reménykedem szerdáig, hogy vajon azt mondják a telefonba, hogy én kellek, vagy nem.

Abban meg egyetértek az előttem szólóval, hogy egyesek minek jelentkeznek olyan állásra, amin nem felelnek meg a feltételeknek. Gondolhatnák, hogy nem véletlenül írják ki az elvárásaikat a cégek, most ez olyan, hogy nem vagyok agysebész, de azért jelentkezem, hátha felvesznek, azért ez elég abszurd lenne.

2011. nov. 22. 13:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

Azért, mert a felvételizők 99%-a vagy teljesen hülye (bocs mindenkitől) vagy a végsőkig reménykedik és ha finoman jeleznéd neki, hogy most ő itt nem felelt meg akkor vagy elengedné a füle mellett, vagy meg sem értené a célzást vagy megértené és akkor még "bevetne mindent", hogy mégis megfeleljen.

A felettem íróknak:

# 5/7;# 6/7

Ez abszolut így van, az emberek SPAMMOLNAK. Még akkor is ha napnál is világosabban le van írva, hogy mik az elvárások akkor is 90%-a a bejövő CV-knek nem felel meg még részben sem ezeknek.

Értem én, hogy próbálkozni kell, de most őszintén: Ha egy jelentkező a munkaidőmből vagy a kollégám munkaidejéből elcsesz 10 percet (vagy 200 x 10 percet...) azzal, hogy elküldi a teljesen használhatatlan önéletrajzát nekem (amiről csak akkor jövök rá, hogy használhatatlan ha már végigolvastam...) akkor én miért vegyem a fáradtságot arra, hogy visszaírjak neki?

Mellesleg ha nem személyre szólóan írsz, hanem nyomsz egy kommersz "ön nem nyert" levelet, az szerintem sokkal gázabb, mintha nem kapna semmit... De ez magánvéleméyn.

2011. nov. 22. 19:12
 9/12 anonim ***** válasza:
69%
A "HR"-esek is csak dolgozni nem szeretnek. Arra lusták, hogy küldjenek pár emailt (más dolguk úgysincs)meg különben is elveszi a kávészünet idejét. A mi cégünknél nem is alkalmaznak ilyen "szakembert" mert csak a pénzt viszi és 0 teljesítményt ad. Annyi a dolga, hogy színészversenyt rendeznek évente 5x és ők az istenek ott.
2011. nov. 26. 05:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
12:41 amit írtál, az logikusnak tűnik, de amikor az önéletrajzok elolvasására sincs kapacitás a fent említett okok miatt, akkor kivitelezhetetlen.
2011. nov. 26. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!