Ha megegyeztünk a munkáltatóval a nettomban, de a bruttot kerekítették, így többet kapok 2ezer Ft-al, szóljak?
ugyanis a főnököm totál semmit nem ért a könyveléshez, vagy bérszámfejtéshez.
szóval amiben megegyeztünk netto - annak a bruttója szinte az utolsó tizedesjegyig szám és általában a bruttó egy kerek összeg szokott lenni mindenhol, vagy legalább is az utolsó 3 számjegye nulla.A bérszámfejtők meg kerekítettek automatikusan.
ez miatt kapok netton 2ezer ft-al többet, mint amiben megállapodtunk.
én becsületes vagyok, de amikor egyszer említettem, a főnököm arca olyan lett, mintha épp most kapna szívinfarktust, hogy úristen hogy kaphatok többet 2 ezer ft-al.
szóval eljött még egy hónap.
most említsem?
meg egyezkedjek a béremről?
olyan kellemetlen.
a munkaszerz-ben a bruttóm van
az stimmel
akkor egyelőre nem szólok, úgy is próbaidős vagyok, ami után megígérte emelünk a fizun
szóval ez nem örök állapot.
egyelőre meg van nyugtatva a lelkiismeretem a válaszokkal. egy kicsit.
de ha rákérdezne, meg be kell vallanom
és utólag még cikisebb lenne...
aj nem tudom
A munkaszerződésed a munkáltatód aláírta, az abban rögzített összeg a fix. Nettóban nem lehet megállapodni. És ha jön egy adójogszabály-változás hipp-hopp? Vagy nem kérsz SZJA-kedvezményt?
Ha a főnököd aláírta a bruttó összeget tartalmazó munkaszerződésed, akkor ennyi. További teendőd nincs.
Ha valaki "hibázott", az a bérszámfejtés, mert ők nem a "pontos" nettóra húzták.
de a főnököm abban a hiszemben írta alá a bruttóm, hogy az a szóbeli megállapodásom netto értékéből lett számolva.
és lehet pont főnököm fogja nekem utalni...
megbeszéltük :)
azt mondta, őt nem érdekli a nettom, a bruttó ha az, ami a szerződésben van, minden a legnagyobb rendben :)
köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!