Van alkalmi munkavállalói kiskönyvem, kell mégegy?
Hétvégén konyhai kisegítőként dolgozom, és alkalmi munkavállalói kiskönyvvel. Viszont most jött egy lehetőség, hogy dolgozhatok kertészeti munkát szintén kiskönyvvel.
Mindkét munkahelyen szeretnék dolgozni.
Megoldható ez egy kiskönyvvel? És mindig vinnem kell amjd egyik helyről a másikra? Mert jelenleg a munkaadómnál van
Köszönöm segítségeteket.
Pályakezdő vagyok, a multkor elmentem orvoshoz, és az adatbázis azt dobta ki, hogy nem vagyok jogosult, mert nem fizetem a TB-t.
Most kezdek csak utánaolvasni a dolgoknak, és látom, hogy a kiskönyvet minden év januárjában le kell adni a munkaügyibe. Na hát én ezt sem tettem meg, mert nem tudtam róla. A munkáltatóm természetesen nem szól.
Mikor leszek jogosult a TB re?
Egyrészt érvényesíttetned kell ezt a könyvet: ha nem lehet, akkor válts ki újat (és add le a régit).
Másrészt: a könyvnek NÁLAD kell lenni! Ha a munkáltatódnál hagyod, hogy ellenőrzöd, mit tölt ki?
Harmadrészt: dolgozhatsz két helyen - de a kettőre együttesen is korlátozások vannak (naponta max. mennyi pénz, havonta mennyi nap, ilyesmi). Nézd meg ezeket (mk. központban mikor érvényesíted, megmondják).
Ne hagyd magad átverni, becsapni, megkárosítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!