Az alkalmi munkavállalói kiskönyves munka (tudom h már megszünt) beleszámít a munkaviszonyba, ha a munkanélküli segélyt szeretnék igénybe venni?
Attól függ, hogy kaptál-e álláskeresési ellátást amikor alkalmival dolgoztál. Ha kaptál, akkor nem számít bele, ha nem kaptál, akkor beleszámít (nemrég változtatták, ezelőtt beleszámított mindenképp) Szept.1-től viszont újabb változtatások lesznek: nem 4, hanem 5 évet néznek; viszont nem 5 jogosultsági nap után adnak 1 járadékos napot, hanem 10 nap után. A folyósítás maximum ideje és összege is csökken.
Ha te mondasz fel, akkor regisztrálnak, de 90 napig nem kapsz ellátást. Közös megegyezéssel szüntessétek meg a munkaviszonyod, akkor rögtön jár ellátás.
De ha másfél éve dolgozol 1 helyen, akkor hogyhogy nincs meg a 365 napod? Másfél év munkaviszony az 540-550 nap.
Azért nincs meg mert csak tényleges munkanap számít bele. Az elsőválaszolónak: gondolom még nem dolgoztál olyan helyen ahol kihasználnak,kizsigerelnek és lehet h nem jogos az amit teszek,de az sem h minimálbérre vagyok bejelentve közben napi 12-14 órát dolgozok sokszor heti hét nap!
Köszönöm az értelmes hozzászólást.
"1,5 éve dolgozom 1 helyen" "dolgoztam előtte kiskönyvel"
Ha a másfél éved munkaviszonyos volt, akkor nemcsak a tényleges munkanap számít bele, hanem minden nap, amikor fennállt a munkaviszonyod.
Amit előtte dolgoztál kiskönyvvel, ott pedig azok a napok, amikor bélyeget ragasztottak a kiskönyvedbe.
"minimálbérre vagyok bejelentve": akkor rendes munkaviszonyod van, minden nap számít: munkanap, szabadság, fizetett ünnep, táppénz.
Első vagyok.
Ilyen habitussal ne számíts semmi jóra.
Legjobb védekezés a támadás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!