Egy panzió tulajdonos megteheti, hogy karácsony 1.2. napján és újévkor is dolgoztatja az alkalmazottakat?
A másik dolog meg az, hogy nála nincs szabadság, pláne meg fizetett szabadság. Volt már rá több példa, ha el akart meni az egyik alkalmazota pihenni a nyáron 1,5 hétre, azt előtte ledolgoztatta vele. Elvileg pedig mindenkinek jár a fizett szabi, és élettkortól váltzik, hogy kinek menyi jár. Hol lehet ezt bejelenteni?Vagy mit lehet ilyenkor tenni? Mert az ünnepekre(kari, szilveszter)haza akarok utazni a családomhoz egy kb 11 napra.
A tulaj egy zsugori,mindenkitől sajnálja a pénzt, nem lep meg, hogy ezért nincs nála fizett szabi, jah és állandóan ordibál az alkalmazotakkal, ocsmány egy természete van, de a sors még megfizeti neki ezt a sok aljasságot, amit tesz, visszakpja többszörörsen, ahogyan ő bánik az embertársaival. Én hiszek ebben- Bármit teszünk, jót vagy rosszat azt egyraánt visszakapjuk valamilyen formában.Ja és mikor odakerültem órabérben egyeztünk meg,ez áll a szerződésben is, erre levellet a fizetésemet fix bérre 60.000 Ft-ra, és még csak a szemembe se mondta, nem merte megmondani, az többi alkalmazottól tudtam meg, mikor meg rákérdeztem a dolgora témát váltott. Pedig órabérrel havi 80ezret megkerestem volna, az jó lett volna, de 60 ezer forintból nem lehet megélni.Milyen ember az ilyen? Állandóan lesi a kamerákat, hogy hogyan dolgoznak, milyen munkát végeznek az alkalmazottak.Ha ennyire bizalmatlan ne legyen vállalkozó.És még csak bizonyítani se tudnám ha ügyvédhez fordulnák, hogy nem anyit kapok, ami a munkszerődésben áll, mert készhez kapom a pénzt, és nem kapopk papírt rólla, ott semit nem kell aláírni.Dörzsölt egy alak, így nincs bizonyíték ellene. Annyi szabálytalanságot elkövet, hogy ezért jó keményem megbüntetnék.És 4 óraára vagyok bejelentve, pedig 6 órában egyeztünk meg.
keress másik melót
amúgy a munkaügyi felügyelőségen lehet bejelentést tenni
"Utólag tudtam meg, hogy 4 órára vagyok bejelentve, pedig 6 órában egyeztünk meg és 500 Ft órabérben, amibőúl lett fix bérem"
Mielött aláírtad a szerzödésedet, nem olvastad el figyelmesen? Mert egyebként nem elképzelhetö, hogy ilyen dolgokat ne vegyél észre - mármint ha tudsz olvasni.
Egyébként a vendéglátó iparban éppen az ünnepnapokon van a legnagyobb forgalom, akinek ez nem teszik, az keressen másféle munkát.
Ez melyik panzió?
Hogy tudjuk, oda ne menjünk és ne termeljünk hasznot annak a panzió tulajnak.
A szerődésben 6 óra áll, de 4-re vagyok bejelentve. Értelmes válaszokat vártam!!
Pécsen van a panzió.
Ha a szerződésedben 6 óra áll, és 4 órára vagy bejelentve, akkor a NAV-ot is megemlítheted a főnöködnek, szerintem már a szó csengése is jobb belátásra bírja. Tévedés ne essék, nem ítélem el, ha valaki a mai gazdasági/politikai helyzetben megpróbálja kikerülni az adó- és járulékfizetést, de azt igen, amikor a munkáltató ezt nem úgy teszi, hogy azért az alkalmazottja is jól járjon.
A fizetésed rendezd, és az éves szabadságodhoz is ragaszkodj, az viszont együtt jár a vendéglátással, hogy ünnepnapokon is munka van, az ellen nem tudsz mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!