Mit jelent az, hogy ÁRRÉS?
12.50: tehát így lenne helyes?
Az árrés az eladási ár és a beszerzési ár különbsége az eladási ár százalékban.
tulajdonképpen a hasznot jelenti. pld 100 ft és 30% az árrés akkor 130-ért adod el az árut, de 100ft -ért szerezted be, neked pedig 30 ft hasznod van az árun.
én sem tudom h van ami megszabná h mekkorának kell lennie az árrésnek, hogy lenne egy minimum vagy maximum összeg, mert van???????????????????
de 190%os árrés az nem valószínű, mert mindenhol van konkurencia, és muszáj hozzá is alkalmazkodni, ezenkívűl képzeld el egy ruha beszerzési ára(vagyis amiért a vállalkozó betudja szerezni a nagykerből) 5.000 ft, és ezt 14.500-ért adná el ha 190%-os árrés lenne rajta, ez túl sok, nem lenne vevő, rajta marad az áru.
remélem érted.
általában 20-30-40%-os árrésel dolgoznak amikor pedig akció van akkor leviszik az árrést mondjuk 10%-ra. Ennyi. Mindig van haszon, ha túl nagy az árrés pld 190% akkor azt az árut nem viszik el, nem valószínű h lenne ilyen, sztem kamu
Előző: az árrés nem lehet 190%, amiről te beszélsz az a haszonkulcs.
Egyes ágazatokban illetve helyeken az a haszonkulcs még csak soknak sem számít. A boltomban sok olyan dolgot árulok, amit 4-szer annyiért adok el, mint amennyiért veszem - tehát 75% az árrésem, 300% a haszonkulcsom - pedig konkurenciám is van rengeteg.
Az árképzés egy külön "tudomány", mindennek megvan a miértje, és nem feltétlenül a kisebb haszonkulcs a nyerő.
Pl egyes luxuscikkeket könnyebb drágán eladni, mintha olcsón adnád őket, pusztán a presztízs miatt.
ja értem,akkor haszonkulcs.
és de lehetséges,ahogyan írtam az andrássyn lévő összes boltot általában nyereség nélkül dolgozik és 1000nél nagyobb haszonkulccsal is dolgozhatnak.
köszi mostmár értem a kifejezéseket:)
Az árrés az FORINTban számítandó, a haszonkulcs pedig SZÁZALÉK! A haszonkulcs a beker- és az eladási árból is számítható, gyakoribb a bekerárhoz viszonyítani.
"Az árrés mértékét a haszonkulcs mutatja meg.
A haszonkulcsot számíthatjuk a beszerzési árból vagy az eladási árból:
1: haszonkulcs a nettó beszerzési ár %-ában
Azt mutatja meg, hogy a beszerzési árnak hány %-a az árrés (mértékegysége a %).
Haszonkulcs = (árrés / nettó beszerzési ár) *100
2: haszonkulcs a nettó eladási ár %-ában
Azt mutatja meg, hogy az eladási árnak hány %-a az árrés (mértékegysége a %).
Haszonkulcs = (árrés / nettó eladási ár) *100
A beszerzési árból számított haszonkulcs a nagyobb, és a gyakrabban használt számítási forma."
(Forrás: kersuli.hu)
Utolsónak: Köszi, hasznos volt.
Mondjuk én totál másként tanultam, illetve a számlákon is az eladási ár százalékában látom. A Ft-ban számított árrésre én az árréstömeget tudtam mint definíciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!