Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent az, hogy ÁRRÉS?

Mit jelent az, hogy ÁRRÉS?

Figyelt kérdés
pl. hogy 190%-os árréssel dolgoznak.ez mit jelent?
2011. szept. 7. 21:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

12.50: tehát így lenne helyes?

Az árrés az eladási ár és a beszerzési ár különbsége az eladási ár százalékban.

2011. szept. 8. 21:02
 12/19 anonim ***** válasza:
Hát, ha azt állítod, hogy árrés nem lehet 190%, akkor igen, valahogy így. De én nem tudok "definícióról", ami megszabná, hogy az eladási árhoz kell kötni az árrést, tehát miattam lehet 190%-os árrés... Csak mindig hozzá kell tenni, hogy honnan számítódik.. Mint az áfa. Az mennyi? Kisebb összeg + 25%, vagy a bruttó 20%-a...
2011. szept. 8. 21:32
 13/19 anonim ***** válasza:

tulajdonképpen a hasznot jelenti. pld 100 ft és 30% az árrés akkor 130-ért adod el az árut, de 100ft -ért szerezted be, neked pedig 30 ft hasznod van az árun.

én sem tudom h van ami megszabná h mekkorának kell lennie az árrésnek, hogy lenne egy minimum vagy maximum összeg, mert van???????????????????

de 190%os árrés az nem valószínű, mert mindenhol van konkurencia, és muszáj hozzá is alkalmazkodni, ezenkívűl képzeld el egy ruha beszerzési ára(vagyis amiért a vállalkozó betudja szerezni a nagykerből) 5.000 ft, és ezt 14.500-ért adná el ha 190%-os árrés lenne rajta, ez túl sok, nem lenne vevő, rajta marad az áru.

remélem érted.

általában 20-30-40%-os árrésel dolgoznak amikor pedig akció van akkor leviszik az árrést mondjuk 10%-ra. Ennyi. Mindig van haszon, ha túl nagy az árrés pld 190% akkor azt az árut nem viszik el, nem valószínű h lenne ilyen, sztem kamu

2011. szept. 11. 12:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Előző: az árrés nem lehet 190%, amiről te beszélsz az a haszonkulcs.

Egyes ágazatokban illetve helyeken az a haszonkulcs még csak soknak sem számít. A boltomban sok olyan dolgot árulok, amit 4-szer annyiért adok el, mint amennyiért veszem - tehát 75% az árrésem, 300% a haszonkulcsom - pedig konkurenciám is van rengeteg.

Az árképzés egy külön "tudomány", mindennek megvan a miértje, és nem feltétlenül a kisebb haszonkulcs a nyerő.

Pl egyes luxuscikkeket könnyebb drágán eladni, mintha olcsón adnád őket, pusztán a presztízs miatt.

2011. szept. 11. 15:08
 15/19 A kérdező kommentje:

ja értem,akkor haszonkulcs.

és de lehetséges,ahogyan írtam az andrássyn lévő összes boltot általában nyereség nélkül dolgozik és 1000nél nagyobb haszonkulccsal is dolgozhatnak.

köszi mostmár értem a kifejezéseket:)

2011. szept. 11. 15:24
 16/19 anonim ***** válasza:
jó a kérdezőnek, mert most én nem értem h akkor mi az a haszonkulcs, mert haszonkulcsról most hallok először. mert ugye kisker árunál nettó+áfa+árrés és úgy eladás, példaként pedig amit fentebb írtam. A haszonkulcs és az árrés nem hogy ugyanaz???????????????????????????????
2011. szept. 11. 19:26
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

Az árrés az FORINTban számítandó, a haszonkulcs pedig SZÁZALÉK! A haszonkulcs a beker- és az eladási árból is számítható, gyakoribb a bekerárhoz viszonyítani.

"Az árrés mértékét a haszonkulcs mutatja meg.

A haszonkulcsot számíthatjuk a beszerzési árból vagy az eladási árból:

1: haszonkulcs a nettó beszerzési ár %-ában

Azt mutatja meg, hogy a beszerzési árnak hány %-a az árrés (mértékegysége a %).

Haszonkulcs = (árrés / nettó beszerzési ár) *100

2: haszonkulcs a nettó eladási ár %-ában

Azt mutatja meg, hogy az eladási árnak hány %-a az árrés (mértékegysége a %).

Haszonkulcs = (árrés / nettó eladási ár) *100

A beszerzési árból számított haszonkulcs a nagyobb, és a gyakrabban használt számítási forma."

(Forrás: kersuli.hu)

2011. szept. 11. 20:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolsónak: Köszi, hasznos volt.

Mondjuk én totál másként tanultam, illetve a számlákon is az eladási ár százalékában látom. A Ft-ban számított árrésre én az árréstömeget tudtam mint definíciót.

2011. szept. 12. 20:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Én nem tanultam, csak gugliztam. És az idézett forrás nem hitelesebb, mint amit te tanultál, tehát nincs abszolút igazság..:) Mindenki eldönti magának mit ért árrés alatt..:) A kérdezőnek most már van értelmezés bőven, amiből választhat.. :)
2011. szept. 12. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!