Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diákmunka külföldön? Hogyan?

Diákmunka külföldön? Hogyan?

Figyelt kérdés
üdv, 16 éves fiú vagyok és úgy tervezem, hogy kimennék 18 éves koromban külföldre diákmunkát vállalni nyáron. hogyan lehetséges ez? milyen diákszövetkezetet tudtok ajánlani ami ezt biztosítja? mit érdemes csinálni külföldön?
2011. szept. 7. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy magánakció sikeresebb lehet, de nagy befektetést igényel. A szövetkezeteket felejtsd el, itthon is lenyúlják a fizetésed felét, odakint belegondolni se merek, mennyit nyúlnának le a magyar cégek.
2011. szept. 7. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:

3 hónapra senki nem fog kiközvetíteni sajnos, főleg 18 évesen. Magán úton esélyesebb, de ott is rövid a 3 hónap.

Én inkább valami iskolai program keretein belül próbálkoznék. Pl. főiskola nappali tagozaton ki tudsz menni az USA-ba nyáron. Sok ismerősöm volt már így kint.

2011. szept. 7. 22:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha betöltöd a 18at, a ccusa-vel ki tudsz menni nyárra az USA-ba. De az még kér év, ráérsz gondolkozni:)
2011. szept. 8. 09:37
 4/7 A kérdező kommentje:
az usa nekem nagyon messze van és félek tőle :S én inkább angliában gondolkoztam és még azon gondolkoztam, hogy milenne, ha akkor amikor megyek egyetemre vagy fősulira akkor az első félévben passzívoznék és akkor lenne időm kimenni. usa tényleg nagyon messze van és halálfélelmetes nekem :S mert londonból simán hazajövök mondjuk egy 100 fontból ha nincs szerencsém, de usa-ba 3x vagy 4x annyi a repülőjegy és mivan ha otthagynak a francba?
2011. szept. 8. 10:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Na ezért mondtam, hogy ráérsz még gondolkozni, 18 évesen lehet, hogy tök máshogy fogod látni. Még az is lehet, hogy addigra már lesz egy másfél éves kapcsolatod, és eszed ágában sem lesz külföldre menni.
2011. szept. 8. 10:27
 6/7 A kérdező kommentje:
18 évesen még ha lesz is kapcsolatom akkor is kimehetnék, mert 20 évesen fogok csak végezni középsuliban (évvesztes + 0. év) és ott meg nem lehet azt csinálni hogy fél évig nem járok. (legalábbis szerintem) meg igazából ha nem tudnék kimenni külföldre dolgozni az talán azért lenne, mert megijednék :S attól hogy nem fogom érteni azt amit az emberek mondanak. én itthon mindig 5-ös voltam angolból, tavalyi vizsgán is én voltam az egyik legjobb (kéttannyelvű iskolába járok) meg tervezem az emelt szintű angol érettségit is, de voltam kint egyszer londonban és ott nagyon más hogy beszélnek és nagyon más minden. pl telefonba nem voltam képes meg érteni amit mond az ember, hogyha ott van előttem élőben akkoris nehézkesen megy, beszélni már könnyebben tudok mint érteni, de mondom félek, de nagyon jó lenne, mert megtanulnám a nyelvet is és még keresnék pénzt is.
2011. szept. 8. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Bele kell vágni, nagy gáz nem lehet. Csak mindig legyen annyi pénzed hogy haza tudja jönni...

Én 20 évesen vágtam neki, gyakorlatilag egy délelőtt alatt kellett eldöntenem, hogy megyek e, azóta 4 országban is dolgoztam.

A helyi kiejtésre pedig max 1 hét után teljesen rááll a füled és érted rendesen.

2011. szept. 11. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!