Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiszámolnátok nekem a szabijai...

Kiszámolnátok nekem a szabijaimat?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Kiszámolná nekem egy hozzáértő,kb mennyi szabim lehet?

Idén 35 éves vagyok,2007-ben mentem táppénzre,akkor már nem volt szabim.2008-ban született a lányom,tgyás majd gyed,2009-ben a fiam szintén tgyás,majd gyed.Ha jól emlékszem a 2008-as évben én kértem a gyerekek után járó szabikat is(3 gyermekünk van),de mivel a munkáltatóm úgy mondta,hogy azokat nem lehet összegyűjteni,így a következő évben már apa kérte.Ja és azt mondták,hogy a 2008-ast elbuktuk,mivel az nem tevődik össze az én szabijaimmal,és már akkor is férjemnek kellett volna igényelnie.

Köszönöm előre is!

2011. szept. 5. 12:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Kezdjük a végéről:

Nincs olyan, hogy elbuktad. Ha te igényelted a pótszabikat, akkor az neked jár és mivel a fizetés nélküli szabi miatt nem tudtad kivenni, így az is halmozódik.

A pontos számhoz tudni kéne, hogy pontosan mikor születtek a gyerekek, mikor igényelted az ellátásokat, mert szabi csak a szülési szabi (te esetedben tgyás) teljes idejére és a fiz. nélküli szabi első évére (gyed első évére) jár.

2011. szept. 5. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi,hogy válaszoltál.

Tehát a lányom 2008.04.23.-án,a fiam 2009.11.10.-én született.

Tehát azt mondod,hogy a gyerekek utáni is jár akkor mikor úgy volt,hogy én kérem.Mert én is úgy gondoltam,ezért is mondtam azt,hogy azt én kérem,majd mikor mentem a fiam születése után a papírokat intézni akkor mondták,hogy a gyerekekre a férjem kérje mert akkor úszik,azt nem lehet gyűjtögetni.Pedig pont az volt a célom,hogy ha már a szabikat töltöm,lehetőleg minél több legyen,az ovi kezdés idejére,ha esetleg megbetegszenek,míg megszokják.

2011. szept. 5. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy mit mondtál, hanem, hogyan nyilatkoztatok írásban? A normális menete az, hogy egyikőtök nyilatkozik, azt a másik munkáltatójával alá kell íratni, hogy tudomásul veszi, hogy az ő dolgozójának nem jár. Ha nem tettetek ilyen nyilatkozatot, akkor a rugalmasabb munkáltatóval meg kell dumálni, hogy most nyilatkozzatok le. Egyébként (mivel gondolom a harmadik csemete korábbról van), ez 4 napot jelent 2008-ban.

OFF: az én gyerekeim így születtek: 2008.04.15. és 2009.10.15. :)

2007: 0 nap

2008: 23 nap

2009: 22 nap (éves szabi mínusz egy nap, mert 10. 26-11.10 között nem jár)

2010: 24 nap

2011: attól függ, hogy mikor állsz munkába. Máj. 15-ig van 9 napod, durván havonta 2 napod van. Szóval ha okt. 1-től dolgozol, akkor 9+6.

2011. szept. 5. 13:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor kb egyidősek a gyerekeink.Ez tök jó!

Tehát idén még semmiféleképp nem dolgozok.Novemberben lejár a gyedem,ha jelzek is,hogy mennék vissza,idénre akkor sem jár szabi,nem?

Arról a gyerekek utáni szabiról írtunk alá papírt erre emlékszem.

Köszi szépen.

2011. szept. 5. 13:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor 69 nap3 a 2008-as 4.

Ez jó!

Igen korábbról van a nagy,már 14 éves.

2011. szept. 5. 13:51
 6/8 anonim ***** válasza:

+ a 2011-es 9 nap (május 15-ig a gyed első éve miatt jár még ennyi).

Ha írtatok alá ilyen papírt, akkor viszont minden oké. Nagyon egyszerű a történet, mutassa meg a munka törvénykönyvében azt a részt, ami szerint elveszíted a pótnapokat. Nincs ilyen.

A biztonság kedvéért én beszereznék egy másolatot, ha nem máshonnan, akkor a férjed munkáltatójától. Nehogy az legyen, hogy "eltűnt" a nyilatkozat.

:)Akkor itt az eltérés, nálunk a harmadik még csak pocakban van, majd márciusban fog születni :)

2011. szept. 5. 14:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen,ez nagyon jó hír!!

Mindenféleképp utánanézetek a férjemmel a munkahelyén,és hozatom a másolatot.Szuper!

További szép napot neked!

2011. szept. 6. 13:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Meg van a férjem munkáltatójától a másolat,hogy 2008-ban és 2009-ben is én kértem a pótszabikat.Még mindig nem dolgozom,nov.10.én jár le a gyesem,utána kezdem a szabikat tölteni.De képzeld el kiszámolt nekem, azt mondja ez csak kb még nem a teljes, 57 nap szabit!!!!Szerinted?Nem kicsit lepődtem meg.Várom a válaszod.
2012. okt. 18. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!