Start kártyások! A munkáltatomnak vissza kell-e fizetni akármit is, ha felmondok?
Köszi szépen a válaszod!!
Csak hétfőn tudok bemenni, és azért tettem fel itt a kérdést, mert nagyon foglalkoztat a dolog...:) Vki tid vmi biztosat mondani???
Nem vagyok munkaügyes, de tudomásom szerint a start kártyás foglalkoztatás a munkáltatónak kedvezményes tb. járulékfizetést jelent. A saját munkabéredből te megfizeted azokat a járulékokat, adót, amit kell, a munkáltató meg fizeti a sajátját. A szerződésed 1 évre szólt, ami a foglalkoztatásod idejére érvényes és nem a fizetési kötelezettségekre. Nézd meg, hogy a szerződésedben mit írnak a felmondásról.(próbaidőn belül bármelyik fél bármikor megszüntetheti a jogviszonyt) Ha találtál jobb munkahelyet, nyugodtan mondj fel a szerződésedben foglaltaknak megfelelően. A te fizetésből a munkáltatód nem kap egy fillért sem, az a te megállapított munkabéred. A kártyával foglalkoztatott dolgozók bére (jogszabály a min.bérrel kapcsolja a kedvezményt, 1. és 2. évre bontja a kedvezmény igénybevételéhez szükséges járulékalapot, és külön kezeli a középfokú, ill. felsőfokú munkavállalók bérét is) Neked ezzel nem kell foglalkoznod, de arra vigyázz, hogy a kártyát vissza kell kapnod.
Sok szerencsét az új lehetőséghez:))
Pályakezdő start kártyás vagyok! A munkaügy 1 évig alkalmaztat a munkáltatomnál, szerződésem van . A munkáltatom jol jár velem, mivel a munkaügy a béremnek x százalékát fizeti... minden honapban utálja neki, és én igy szinte nem kerülök neki semmibe!
A kérdésem az, hogyha felmondok, akkor a munkáltatomnak ki kell vmennyi összeget fizetni a munkaügynek, hogy én idő előtt felmondtam. Mivel nem telt le az 1 év??
Utolsó! Lehet hogy erről van szó! A ledolgozott honaptól függetlenül bármikor fel lehet mondani, ,,büntetlenül,,??
Ugy, hogy a főmnökömnek ne kelljen semmit utánm kifizetni a munkaügynek?? Biztos forrásbol tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!