Napi négy órás munkám van, reális ez? Megőrülök?
Figyelt kérdés
Fél éve dolgozom egy cégnél, múlt hónapban kijelentettek papíron és másik céghez jelentettek be,(munkaerő kölcsönzés) első cégnél a bruttó havim 36.750 ft volt, ennél az újnál meg a szerződésre 23.400 ft bruttót írtak/hó, váltig állítják, hogy ez így helyes a négy órás melóért, szerintem meg a minimálbér felére lennék jogosult úgy ahogyan ezelőtt is, ha pedig órabér alapon nézzük akkor is a minimum 33.750 kellene , hogy legyen a bejelentés. Kirúgni nem tudnak mivel várandós vagyok. Kinek van igaza?? Nekik vagy nekem?? Nem akarom elhinni ezt az egészet amit ők mondanak. Hová fordulhatok ??2011. aug. 22. 20:24
11/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok, a kijelentés hát úgy mondanám, hogy van egy cég aki felvett dolgozni, de nem ők jelentenek be hanem egy munkaerő kölcsönző cég, nos állítólag az előzővel azért szüntették meg a kapcsolatukat mert messze volt és körülményes volt az ügyintézés, így kijelentettek minket juli 31-el és augusztus 1-től egy másik , helybeli munkaerő kölcsönző céghez jelentettek be. Ma viszont nagy dolog történt, elmentem a főnökömhöz az irodájukba és kiborítottam a bilit, elmondtam, hogy utánajártam, reggel regiztem ügyfélkaput, okmányirodába is voltam aláírtam és ezután otthon meg tudtam nézni a tényleges bejelentést, azzal nem is volt gond, szóval a lényeg, mondtam nekik, hogy komoly büntetésre számíthatnak, mert jogi útra viszem a dolgot nem hagyom annyiban, főnököm kérte a türelmemet:)) sose volt ilyen kedves, mondta, hogy szól , utánanéz pár dolognak, és egy óra múlva szólt, hogy menjek aláírni az új szerződésemet, ami bruttó 43 ezerről szólt:)) úgy látszik ha nem nyitom ki a számat akkor kakiba maradok, de így megoldódott szerencsére.
2011. aug. 23. 18:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!