Nagyáruházban, pénztárban dolgozók, milyen volt a kezdetek kezdete?
Az elején jó volt :D
Az első pár nap még elrepült, mert izgalmas volt. Nem izgultam, magam részéről élveztem, amennyire egy ilyen munkakört élvezni lehet. A pénztárgép baromi egyszerű, a pénzkezelés se egy bonyolult dolog, csak gyakorolni kell, meg ellenőrizni magad folyton :)
Nekem egyszer volt egy ezer forintos tévedésem (fél évet dolgoztam tesco-ban, diákmunkás voltam), azt levonták a fizumból, meg egyszer volt (elképzelésem sincs, hogyan) 5e Ft többletem, arról meg jegyzőkönyvet vettek fel :) Ezenkívül ilyen 10-100 ft os tévedésem, de legtöbbször inkább többletem volt (szintén ilyen hatalmas, 10-50Ft-os értékben, leginkább az otthagyott öt forintosokból.
Nálam az volt a lényeg, amire mindig figyeltem: MINDIG leszámolni a vevőnek a visszajárót (önellenőrzés is), illetve a 20e-ket elraktam a pénzek alá, a fiókba. Az elején egyszer 10e helyett majdnem 20e-t adtam vissza, onnantól kezdve eldugtam. 20e-t soha, senkinek nem kell visszaadni :)
A többi meg: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. És nem árt, ha jóban vagy a kollégákkal, amennyire lehet, időnként életmentő tud lenni, ha a szomszéd kasszás megment, amikor elfelejted a kódot, vagy valamit elrontasz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!