Állásinterjú után behívtak 3 nap próbanapra, hogy ismerkedjem a leendő munkakörrel. Arról nem esett szó, hogy fizetnek-e a 3 napért. Szerintetek?
háááát...
voltam egyszer próbanapon egy kínai áruházban.azt nem fizették,sőt fel se vettek...
voltam a tescóban pénztárosi próbanapon 2x azt kifizették,viszont fel is vettek..
tudom hogy ezzel nem segítettem:)de gondoltam megírom.
Törvény szerint fizetni kell.
Sőt, valamilyen jogcímen alkalmazni is kell, például egyszerűsített foglalkoztatással.
Olyannak nem lenne szabad lennie, hogy semmilyen jogviszonyod nincs az adott céggel, és nem is fizet.
A gyakorlatban viszont sok munkáltató megcsinálja, hogy nem alkalmaz semmilyen jogcímen (feketén dolgozol), és nem is fizet semmit (ingyen munkás vagy)
A normális az lenne, ha az állásinterjún megfelelőnek tart, akkor felvesz munkaszerződéssel, 30-90 nap próbaidő kikötésével (ami alatt bármelyik fél indoklás nélkül azonnal megszüntetheti a munkaviszonyt), vagy legalább felvesz 3 napra egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül és ha megfeleltek egymásnak, megkötitek a munkaszerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!