Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nincs a saját munkámra...

Miért nincs a saját munkámra időm?

Figyelt kérdés

Sziasztok, arra lennék kíváncsi, hogy veletek is előfordult már ez?

Pl. vkit felvesznek ügyfélszolgálatosnak és ezt is kéne csinálnia, de időközben minden mást is ráterhelnek.

(pl. bank-posta-telefon-egyéb megoldandó dolgok)

Nekem az a gondom, hogy egy kis cégnél vagyok, mint könyvelő, sajnos mára ez odáig jutott, hogy jóformán én lettem a cég főembere (ha ez nagyképűen is hangzik csöppet), így meg többszöröződött a munkám.

Főnököm nagyjából sz.rik mindenre, jelenleg azt az elvet valja, hogy "úgyis lesz valahogy, majd vki tartja a hátát helyette".

Ebből kiindulva már csak könyvelésre nem jut időm, nem vagyok agyon fizetve, és nem kávézgatásra megy el az időm, mielőtt vki ezt mondaná :-)

Kezdem nagyon unni a szitut, ill. azt is, hogy ennyi melóból jóformán semmi hasznom sincs, majdnem, hogy én fizetek rá.

Tudnátok vmi jó tanácsot adni?

Köszönöm

2011. aug. 14. 00:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Hagyd ott és kezdj saját vállalkozásba.
2011. aug. 14. 01:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Keress másik melót azután lépj le innen. Könyvelőként sztem gyorsan találsz új állást. Úgy gondolom, hogy hacsak valaki nincs rákényszerülve, ne hagyja magát teljesen kihasználni. Én is végeztem már jó sok ingyenmunkát a "kedves" cégnek, ami nem lett volna feladatom. Semmi értelme nem volt. Soha nem térült meg. Rászoktak, kihasználtak, amikor pedig befejeztem még ők voltak megsértődve. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne tegye. Kulturáltan, de ellentételezést kell kérni az elvégzett munkáért. Ha pedig erre a cég nem képes, akkor kulturáltan nemet kell mondani a plusz feladatokra, ha ezt nem lehet akkor másik munkahelyet keresni. Nyilván van amikor szorult helyzetben van egy munkavállaló, de az más tészta, akkor le kell nyelni a békát.
2011. aug. 14. 01:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :-)

Amúgy nekem az a bajom.

1. az a gond, hogy ahol dolgozom-szeretem azt a céget

(tehát menni nem szeretnék, ha csak nem muszáj)

2. szerintem joggal várnám el, hogy vhol honorálják a több melómat

2011. aug. 14. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát ezt mondd el a főnöknek is. Vagy nap végén mindig számolj be neki részletesen hogy mit végeztél el és mire nem maradt időd.
2011. aug. 14. 11:16
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi

azt hiszem, hogy holnap leülök beszélni a főnökömmel

2011. aug. 14. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha belefér a hivatalos munkaidődbe, amit csinálnod kell, akkor nincs miért szólnod. Ha meg túlóráznod kell miatta, akkor ha olyan feladatot adnak, ami már nem fér bele a napba, mondd meg, hogy erre már nincs időd, mert ezzel és ezzel a feladattal vagy elfoglalva. Én is így szoktam, sosem volt gond belőle. Odaadták másnak a munkát, vagy megcsinálták maguk.
2011. aug. 14. 13:50
 7/7 A kérdező kommentje:
igen, sajna ez a gond, hogy nem fér bele
2011. aug. 14. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!