Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg nincs esélyem így...

Tényleg nincs esélyem így munkát vállalni?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. Egyetemre jártam eddig, de közbeszóltak az anyagiak. Sajnos nem tudom tovább finanszírozni. Most felnőttképzésben okj-t csinálok ami havonta 1-2 péntek-szombatot vesz igénybe. Tanulom a nyelvet szeretnék minél előbb nyelvvizsgát szerezni, de nem megy egyik napról a másikra. Szeretnék nagyon dolgozni, de egyszerűen nem találok munkát. Mindenhova a nyelv kell már. Sokszor azt sem tudom milyen szinten kérik, vagy szükséges-e egyáltalán vagy csak megkövetelik. Nagyon alap szinten tudok, de ezzel a tudással egy munkahelyen ha használni is kell nem tudnám megállni a helyem. Az álláshirdetések zöme átverés vagy a Zepter és társai. Ezek nem hogy fizetést adnak, de még én fizetek rá (már dolgoztam pár hétig a zepternél, jól átvertek).

Legutóbb 75 önéletrajzot küldtem el, de abból 1 hívott vissza a zepter).

Eléggé elkeseredtem, mert egyszerűen nem találok semmit. A másik fő gond, hogy vidéki vagyok, de Pesten szeretnék dolgozni. nagyon jó a közlekedés fél óránként-óránként jár busz is vonat is. Az utazási idő 45-60perc. más Pesten belül többet utazik. De csak mert vidéki vagyok nem vesznek fel. Ha egy átlagos fizetést kapnék akkor megveszem a bérletem és kész. Ráadásul kizáró oknak számít ugye hogy nekem 1 vagy 2 teljes péntek-szombat ott az okj.

Nagyon elkeserítő és teljesen kilátástalannak látom a helyzetem. Már csak pár hónap van az okj-ből, de addig hogy? Nagyon szeretnék dolgozni végre.Tudom a nyelvvizsga az első, de arra még várni kell, mivel nyelvtanfolyamot nem tudok kifizetni, így a neten tanulom, de egyedül elég nehéz. Sajnos nem tudom fenntartani magam. Eddig segítettek a szüleim, amit tudnak most is, de nem megy. A barátommal és az apjával élek. eddig nem kért rezsit,de a netbe meg a háztartási kiadásokba beszálltam, mos meg az új asszonya miatt elkezdett patáriázni, hogy mi az, hogy nem fizetek rezsit, nem tudok havonta 25 ezret kifizetni. Eddig is beleadtam ha nem is sokat, kajálni nem kajálok, max ha a barátom anyja, mamája főz nekünk. Barátom szalámit zsömlét eszik inkább ritkán főt kaját. Így szokta meg. Még mielőtt letámadtok mikor ide jöttem le lett tisztázva a rezsi dolog neki nincs vele problémája (hisz nem tart el) csak annyi, hogy a vízbe és áramba nem szállok be a netbe igen, meg a tisztító szereket, mosószereket én veszem meg.

viszont kezd gáz lenni a helyzet.

Más aki ilyen helyzetben van, hogyan oldja meg?

2011. aug. 13. 15:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Lejjebb kell adni az igényeket, ezt pedig halál komolyan mondom.

Gondolj bele, az egy dolog, hogy te milyen állást akarsz, de ugyanarra kb. 200, nálad képzettebb, tapasztalattal rendelkező is pályázik, ha kell nekik egy képzetlen, akkor meg felvesznek valakit érettségivel a sarokról, akinek nem kell bérletet fizetni, és 18-19 évesen nettó 60-nak zsebbe örül mint majom a fa..ának.

Nézz körbe a környéken, Pesttől ilyen távolságban GARANTÁLTAN vannak gyárak, multik, bevásárló központok, stb, és meg kell pályázni a pénztárosi, árufeltöltői vagy operátori munkákat.

A legjobb, ha az önéletrajzod minél több helyre beviszed, vagy személyesen igyekszel telefonon beszélni a HR-essel (skypon hívod, vagy viopchip-en, és akkor a gatyád se megy rá), kérdezősködsz ismerősnél, stb.

A sz.r munka is munka, mindenesetre fizetnek.

Sok helyen még előrelépési lehetőséghez is juthatsz, ha látják, hogy értelmesebb vagy, mint a többiek, jól csinálod a dolgod, nem büdös a munka, és mellette tanulsz is.

2011. aug. 13. 15:33
 2/2 A kérdező kommentje:

Nincsenek nagy igényeim elhiheted.

Gyárba is mennék én, de egy gyárban sem engednek el havi 2-4nap (péntek-szombat)+gyakorlat is van még. Vagy épp vizsga, bár azt általában azokra a napokra teszik amikor suli van, de volt már rá pl, hogy máskor.

Tudom, hogy nem fogok százezreket keresni, de ha 60.000Ft-ot kapok abból 15-20ezer a bérlet. marad 40.000Ft, ebből lejön 25.000ft rezsi ha nincs fűtés marad 15.000Ft ha fűtés van kevesebb. A maradék elmegy a kajára.

2011. aug. 13. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!