Diákmunka 14 évesen?
Sziasztok!
13 éves vagyok, jövőre (2012. július elején) töltöm be a 14. életévemet. Szeretnék diákmunkát vállalni, amikor már betöltöttem a 14-et. Egy írószer boltra gondoltam, ahová elég sokat járok, és a tulaj is személyesen ismer. Hivatalos lenne, ha én ott dolgoznék jövőre? Vagy törvénysértés? Nekem nem is fontos a túl sok fizetés(sőt, a fizetés sem a legfontosabb), de imádom az írószer boltokat járni. 174 cm vagyok, koromnál érettebbnek néznek az emberek, minimum 15 évesnek. Többször megszólították már, hogy: "Elnézést, tudna nekem segíteni? Melyik radír a jobb?" vagy hasonló dolgokat, mert azt hitték, hogy eladó vagyok. Ezáltal eszembe jutott, hogy mi lenne, ha tényleg dolgoznék abban a boltban. Imádom az írószereket, már 4 éves korom óta a kedvenc boltom az írószer bolt. Szerintetek felvennének? Szüleim benne vannak, elengednének jövőre, ha ez kivitelezhető lesz. Milyen papírokat kell majd aláírnom/aláírnunk? Mit kell tudnom a diákmunkáról?
Kicsit hosszú lett, ne haragudjatok! Köszönöm előre is a válaszokat! 13/L
Idén nyáron már húsz leszel! Hogy megy az idő...
Sikerült az írószerbolti munka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!