Mi a közenyelvben "7-es adószámként" emlegetett forma hivatalos neve? Kik és hogy használhatják azt? Milyen adózási szabályok vonatkoznak rá?
Van egy 6 órás főállásom. Szeretnék mellette tanítani és fordítani. Legtöbb helyen azt kérik, hogy számlaképes legyek. De nekem egyelőre nem érné meg kiváltani a magánvallákozóit.
A 7-es adószám miben tér el adózást, stb. illetően a magánvállalkozóitól? Igaz az, hogy a 7-es adószámmal csak akkor kell havonta befizetni, ha az adott hónapban van vele bevételem? Úgy tudom, hogy a magánvállalkozóival akkor is kell egy bizonyos összeget befizetni, ha abban a hónapban semennyit nem kerestem azzal. Ezért sem érné még meg nekem azt kiváltani, mert nem tudnék még rendszeresen jövedelemhez jutni, így ráfizetnék.
Tehát a 7-es adószámmal mik a kötelességeim? Mi a hivatalos neve, ahogy kérhetem az APEH-nál?
Én is most nyomozok. Örülök, hogy feltetted a kérdést.
Nekem csak annyit sikerült megtudnom, hogy szellemi szabadfoglalkozásnak hívják és hogy könyvelést sem kell vezetni. A 7-es adószámmal tudsz számlatömböt venni, így számlaképes leszel.
Szia!
Köszi, hogy írtál! Ha valamit megtudok máshonnan esetleg, akkor itt közlöm. Megkérhetlek én is erre?
Te mihez szeretnéd kiváltani? (Persze csak ha nem túl személyes a kérdés) :)
Szia!
Köszi szépen, ha megosztod velem majd az infókat. Én kézműves vagyok és ajándékbolt csak úgy veszi be, ha számlaképes vagyok. Tavaly óta foglalkozom a gondolattal, hogy el is kellene adni (eddig csak kiállítás volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!