Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felszolgálónak mik azok...

Felszolgálónak mik azok amiket feltétlenül tudni kell, mik az alap szabályok?

Figyelt kérdés

Elküldtem az önéletrajzomat egy konyhai kisegítő, felszolgáló álláshirdetésre.

Ma felhívtak, kérdezték hogy felszolgálóként dolgoztam-e már.Mondtam hogy nem, de azt mondta a hölgy hogy nem baj, menjek be szerdán egy próba napra hogy megnézzék menyire vagyok tanulékony, bele tudok-e jönni pár nap alatt.

Nagyon örülök hogy tapasztalat hiányom ellenére is bizalmat szavaztak nekem, és nem szeretnék felsülni.

A vendéglátó ipar nem teljesen ismeretlen számomra, mert pultos munka tapasztalatom van, de hát az más.

Mikre kell nagyon odafigyelnem?

Mik az alap szabályok?

Ha esetleg tud valaki egy olyan oldalt, ahol van valami kis elméleti oktatás felszolgálók számára, azt is szívesen fogadom.


2011. ápr. 4. 14:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Pl. 4 tányér (= 4 fős asztalhoz) pörköltet, akármit hogyan tudsz kivinni egyszerre az asztalhoz, hogy nem borítod le. Egy nagy tálca poharat sörrel (egyebekkel) hogyan tudsz kivinni. Hasonló dolgok. Ha voltál már pultos, láttad, hogy a felszolgálók mit manővereznek, mire eljuttatják a rendelést az asztalig.
2011. ápr. 4. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy kocsmai pultos tapasztalatom van.

Persze voltam már étteremben, láttam már hogy nem egyszerű kivinni 2 tányér levest egyszerre.

De az ilyenek, (amiket vendégként soha nem figyeltem meg), hogy miután a vendég helyet foglal azonnal oda kell-e menyek vagy várni egy pár pillanatot.

Meg amikor láttam hogy befejezte az evést, akkor menyi idő után menjek leszedni az asztalt, megkérdezni kér-e még valamit.

Melyik evőeszköz, hova kerül.Nem vagyok benne biztos hogy jól tudom-e :

villa bal oldal, kés belül jobb oldal, kanál kívül jobb oldal na de a szalvéta, és egyéb evő eszközök.

Mit kell még azon kívül hogy nem borítom a vendég ölébe a forró levest a hideg üdítővel tudni?

2011. ápr. 4. 16:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy amikor a vendég leült, odaviszed az étlapot és az ittalapot nekik és az ebéd előtti italra esetleg rendelést veszel fel. Amikor azt kiviszed, meg szokták kérdezni, hogy az étlapról sikerült-e választani. Ha igen, felveszed a rendelést.

A terítésnél biztos, hogy a kanál, a kés jobb oldalon van, a villa bal oldalon. A szalvéta "hivatalos" helyét nem tudom, de ezeket úgyis megmutatják.

A jobb helyeken a leveseket kis bögrékben szokták kivinni és ott töltik bele a vendég tányérjába. No ezt gyakorolhatod, hogy a bögre alja ne érjen bele abba a levesbe, ami már a tányérban van. Műa tányérral gyakorolj otthon, hogy egyszerre 4 tányért hogyan tudsz megfogni. Ebből 2-t raknak az egyik kezük alkarjára, a harmadikat ugyanabban a kézben, és a másik kézben viszik a 4.-et. Biztosan van valami trükkje, én még sosem próbáltam, de nem is fogom. Persze nem biztos, hogy ha ez még az első nap nem megy, akkor már nem felelsz meg, de előnyös lenne.

2011. ápr. 4. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!