Lemondhatok az állásról, ha csak tíz perces volt az interjú?
Most kezdtem el munkát keresni, így nincs még interjúzásban tapasztalatom. Összesen eddig két interjún voltam.
Az első egy 35-40 perces beszélgetés volt, ketten voltak bent velem, mind a két hölgy jegyzetelt közben, és látszott, hogy ők is felkészültek a kérdésekkel.
Viszont a második interjún mindössze tíz percet szántak rám, és csak az interjúztató volt bent. Ismertette a hölgy az intézményt, megkérdezte, van-e kérdésem (az előbbi helyen ez csak a beszélgetés végén hangzott el), feltett két sablon kérdést (meséljek kicsit magamról, és a családomról), és ennyi volt az egész.
Ezt mire véljem?
Mindkét interjú közalkalmazotti státuszhoz kapcsolódott.
Lehet, hogy a második helyen már meg is volt az emberük a munkára, csak kötelezően mindenkit meg kellett hallgatni?
Sajnos benne van a pakliban.
De egyébként nem lehet semmit levonni abból, hogy mennyi ideig vagy bent. 10 perc alatt is el lehet mondani magadról mindent, ami fontos lehet az interjúztatónak.
Próbáld önmagad adni, legyél tettre kész, lássák, hogy szeretnéd az állást, s a legmegfelelőbb vagy a pozícióra, de ne lássák, hogy akarod az állást.
Lehetőleg készülj föl a cégből. Olvass utána, hogy mivel foglalkozik, mit kell róla tudni. Mert ilyet is kérdezhetnek.
Sok sikert és kívánom, hogy hamar találj állást.
Köszi. Egyébként iskolapszichológusi munkákra pályáztam.
De nagyon furcsa volt, hogy az első helyen sok lényeges dologra rákérdeztek (vállalnék-e túlórát, egyedül vagy csapatban dolgozom-e szívesen, milyen irányban szeretnék továbbképződni, milyen szakmai gyakorlataim voltak), míg ezen a második helyen semmire.
Nem is pszichológus volt az interjúztató hölgy. A tíz perc nagy részét az tette ki, hogy a munkakörről kérdeztem, illetve ő ismertette az intézményt. Tulajdonképpen semmit nem tudott meg rólam érdemben ez alatt a tíz perc alatt:S.
Köszönöm a válaszokat. Én voltam a legelső ember, akit behívtak interjúra, de még biztosan lesznek jelentkezőik, míg lejár a pályázat benyújtási határideje.
Csak most kicsit megzuhantam, hogy mit ronthattam el annyira, hogy ennyire nem volt kíváncsi rám a hölgy:(. De lehet, hogy akkor ez nem miattam volt így.
Az a köze hozzá, hogy a legtöbb munkáltató a családjával zsarolja a munkavállalót!
Csomó helyről engem is kinéztek rövid időn belül, csakmert nincs 2 gyerekem aki miatt rámkényszeríthetnék az akaratukat. Nameg gondolom az adókedvezmény stb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!