Kire van nagyobb kereslet? Szakácsra, cukrászra vagy pultos-felszolgálóra?
Sajnos még nincs szakmám, 21 éves vagyok.
Szeretnék elvégezni egy okj-s képzést,de nem tudok dönteni a 3 közül.
Eddig dolgoztam pultosként egy "elitteb" kocsmában.Gyorsétterem konyháján hidegkonyhai és a'la carte szakácsként.
Jelenlegi munkahelyemen pedig univerzális vagyok.Ha kell a szakács keze alá dolgozom, ha kell a pultban vagyok vagy pedig felszolgálok.
A cukrászatban még nem próbáltam magam, de itthon szoktam és szeretek is sütni, a tortákat imádom díszítgetni.
Szívem szerint megcsinálnám mind a három szakmát, de első körben örülök ha az egyiket ki tudom fizetni.Kire van nagyobb kereselet, ill már szakmával a kezembe melyikkel lehet jobban keresni?
Szakács csak akkor keres jól és kap jó étteremben melót ha jó szakács - arra meg tuti nem elég egy OKJ.
Cukrászra szerintem sokkal kevesebb az igény.
A pultos kereshet jól akkor, hogyha jó helyre kerül. Én pl. kimennék hajóra (ha megvan a nyelvismereted), ott jó a fizu és elkölteni sem tudod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!