Ki mennyit keres az adott szakmájában, vállalkozásában?
Akkor kezdem:
41 éves gazdasági ügyintéző vagyok. Egy cégnél dolgozom teljesen egyedül, felettem csak egy külsős főkönyvelő van, aki havonta beadja az ÁFA és SZJA bevallásokat az interneten, év végén megcsinálja a mérleget, eredménykimutatást.
A többi az én dolgom: munkaügyi dolgok, pénzügy, levelezés, számlázás, bérszámfejtés (kézi!), könyvelés (gépi), analitika, hulladék-nyilvántartás, bevallás, társadalombiztosítási dolgok teljes egészében, szerződések lebonyolítása, rohangálás cégbíróságra, helyi adók miatt, okmányiroda, bank, gépjárművek intézése, kiküldetések, megrendelések, bérfizetés, cafeteria-kezelés stb. + iroda takarítása.
Tehát minden, ami egy kisebb gazdasági szervnél előfordulhat.
Komárom-Esztergom megye, 24 év folyamatos munkaviszony, mérlegképes könyvelői végzettség, havi bruttó 125.000 Ft. + 18.000 Ft étkezési jegy (de csak 2 hónapja).
Jelenleg nem a szakmámban dolgozom, hanem irodai adminisztrátorként egy cégnél(9 hónapja): nettó 110ezer+8ezer étkezési jegy+BKV bérlet havonta + negyedévente 9ezer Ft tisztítószer.
Korábban óraadó tanárként dolgoztam. Heti 14 órából csak 8-at fizettek ki. Így kaptam havi 32ezret.
Eladó is voltam, ott olyan nettó 90-et kerestem.
Az túlzás, hogy elégedett lennék, mert nem is gondoltam, hogy Pesten sem fenékig tejfel az élet. (albérlet,rezsi,kaja,utazás stb.) De nem elégedetlenkedem, mert örülök, hogy a munkanélküliség és a mellékállások után van főállásom.
10.35-ös vagyok.
Én lakást szeretnék majd, majd családot, de így. Ebből nem tudok annyit összespórolni. Esetleg, ha nagyon spórolok, akkor 8-10 év múlva talán tudok felvenni hitelt, hogy legyen lakásom.
:S ez van
Autószerelő vagyok, a BKV-hoz akartam menni, de (ki tudja helyesen-e) tovább tanulok autószerelő technikusként. A BKV-nál 107ezret adnak+7e kajajegy+bérlet+tisztítószer+ruha és annak a mosása (szerelőknél nagy költség)
Nomeg a munkaidőnek kettőkor vége, talán otthon is lehet fusizni.
Én azt látom, hogy a legtöbb szakmában, (persze van sok kivétel, de nagy átlagban) elég nagy a szakadék. Vagy te vagy a főnök nagy kockázattal nyitsz valamit, vagy bejön vagy sem, de ha bejön és jól megy, akkor nem lesz gondod, vagy leszel alkalmazott "rabszolga", de akkor 120-140e-nél többet ne nagyon várj sehol. Ez az én látásmódom. A jövőt pedig úgy tervezem, hogy valami jó barátnőt szerzek aki keres szintén pl 100e-t én is pl 100e-t az már 200e, abból meg egy kis albérletben jól meg lehet élni, félretenni is lehet, aztán utána hogyan tovább, na az még jó kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!