Megéri kimenni Ausztriába villamosmérnöknek?
Jó a fizetés arrafele?
keresett szakma ez ott?
köszi a válaszokat!
Én is most informatikát tanulok aztán gondoltam h elvégzem a villamosmérnökit is.
Szabad kérdeznem 2. válaszolótól hogy az informatikának melyik ágazátaval foglalkozol?
Kérdező! Szoftverfejlesztő vagyok. Bár nem kérdezted, de leírom hogy hogyan találtam a munkát.
Piszok nagy szerencsém volt, Bécsben voltam, éppen úgymond várost látogattam, vettem egy újságot, és a harmadik oldalon bukkantam egy egész oldalas álláshirdetésre. Azonnal megtetszett, visszamentem a panzióba ahol megszálltam, majd elküldtem az önéletrajzom és a motivációs levelem. És mivel van osztrák telefonszámom is(mobil), ezért felhívtak a hazautazásom után kb. 2-2.5 héttel hogy menjek interjúra(volt egy kis szakmai beszélgetés, tesztírás). Ezután mondták hogy majd visszajeleznek! És láss csodát, jeleztek, hogy ajánlanak egy 3 hónapos szerződést, elfogadtam. 2 hét múlva már kezdtem is. Aug 1-től pedig már határozatlan idejű szerződést kapok. Az első hónapban még társbérletben laktam, ma már saját "kuckóm" van. Nem nagy, de legalább nem osztozom senkivel.(40 nm2)
köszönömn a válaszodat + hogy leírtad azt is amit nem kérdeztem!
Érdekes kis történet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!