Hogyan lehet az ember "tőzsdecápa"?
nem bekerülni nehéz oda, hanem pénzt csinálni:)
szakma az:)
16:33
hülyeség
tényleg van aki sokat keres a tőzsdén
de ő ért is hozzá...
és nem ún. technikai elemzés című fekete mágiára épít..
sok - valóban jó alapokon álló - tudás + tapasztalat...
Szia!
Sokan írják, hogy "pénzzel"! De azért ez picit bonyolultabb....meg nem is így van...
Először szedd rendbe a pénzügyeidet (havi kiadás pl Sport, magánélet, kaja pia egyéb, bevétel, és a többi...)
Másodszor fegyelmezetten tegyél félre havonta legalább néhány tízezret, és ez maradjon is így mindig. Legyen plusszos a havi költségvetésed.
Harmadszor: gyűljön össze legalább fél évi kiadásodnak megfelelő összeg a számládon, ezt kösd le bankbetétben, és csak vészesetben nyúlj hozzá! Nem ezzel fogsz kereskedni, ez baj, pl munkahely elvesztése, betegség, akármi esetén életben tart, amíg kitalálod mi legyen a következő lépés.
Negyedszer: Pénzügyi ismeretek szerzése, gugli és torrent a barátod, olvass sokat, nem árt ha angolban is jó vagy..
Ötödik lépés: Értékpapírszámla nyitás. Én a magyar piacra (Budapesti értéktőzsde ) tudok példát mondani: Keress olyan bankot, ahol kicsi a jutalék (pl. 0,35% vagy kisebb) és a minimum díj max kb 100 forint vagy ingyenes. Nem akarsz ezreket fizetni jutalékra néhány részvénynél is.
Fontos: kezdd kicsiben és maradjon így legalább fél évig, vagy még tovább, amíg pénzt nem keresel rendszeresen.
A "kicsi" alatt azt értem, hogy mondjuk 50 ezer Ft-ért veszel valamit legfeljebb. aztán lehet emelgetni a tétet.
Csak így a kezdeti melléfogások nem fognak fájni.
De garantálhatom, hogy hülyére fogod magad izgulni, mikor a pozíciód értéke növekszik vagy csökken egy sör árát, ez majd idővel elmúlik.
Tőkeáttételt meg semmiképpen ne használj, és a napon belüli kereskedés se kezdőknek való. Veszélyes dolog.
Azt is észre fogod venni, hogy bazi nehéz eltalálni az irányt, sőt, általában a tőzsdei szereplők egyik fele téved.(minden pillanatban...) Ha tévedtél, gyorsan szabadulj meg a rossz üzlettől, mielőtt még rosszabb lesz!
6. Az adózás: erről még nem tudok konkrétat, mert idén kezdtem,elvileg 16% a nyereség után, és a bank ad róla majd papírt.
Remélem segítettem. Peti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!