Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy engedhetik a 16 éveseket...

Hogy engedhetik a 16 éveseket 10-12 órára, a tűző napra dolgozni keményen napi 4-5ezer Ft-ért?

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 00:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Meg vannak zakkanva a szülők. Én sem engedném az enyémeket. Egy gyerek pihenjen, strandoljon a nyári szünetben, ne dolgozzon. Ráér vele, ha felnő. Azt meg pláne nem értem, amikor olyanok engedik kemény fizikai munkára a gyereket, akik simán tudnának neki zsebpénzt adni.
2011. júl. 12. 11:38
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó!

Ne haragudj, de a gyerek nem fog belehalni abba, ha elmegy dolgozni nyáron. Tény, hogy nem 16 évesen 10-12 óra a legjobb, SŐT(!!!) törvényileg tiltott is, de ha a szülő ilyen 'hülye' - már bocsánat - és hagyja, hogy a gyereke ennek legyen kitéve, akkor csak sajnálni tudom!

Egy gyerek 16 évesen nyugodtan elmehet mekibe hambit sütni napi 4 órába vagy szóró lapozni szintén 4 órába.

Legalább megbecsüli a pénzt, megtanulja kezelni és megtudja, hogy milyen a munka világa!

Én is 16 éves korom óta dolgozom, amíg iskolába jártam mellette is mentem és kaptam zsebpénzt, ha kértem. Nem voltunk és most sincsenek a szüleim anyagi gondok között [hál' istennek], de 24 évesen elértem valamit az életben. Elmondhatom magamról, tudom mi a munka. Tudom milyen hajnali 4kor kelni, napi 8 - 10 órát robotolni és szabadidőben diplomát csinálni saját önerőből, amit összespóroltam.

2011. júl. 12. 12:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

pl. szegény...

és ezt nem kéne tiltani

attól semmi sem lesz jobb... (pótcselekvés)

2011. júl. 12. 13:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
10:23-as vagyok.Nekem a szüleim kifejezetten haragudnak érte, hogy megyek.Pénzt is kapok bőven mindenre, amire kérek.De én szeretek járni, jó a banda, elökörködünk, több osztálytársam is van ott, és emellett még megvan a strand is, meg a bulik, partyk is.Most jobb lenne mindig a gép előtt?Hát nem.
2011. júl. 12. 13:28
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

14 eves korom ota dolgoztam nyaranta epitkezesen (malterhordas, keveres, teto epites, kutfuras) a tuzo napon szabad eg alatt napi 10 orakat es nem bantam meg. Senki nem kenyszeritett. Magamtol mentem. Volt penzem es orultem annak, hogy sajat keresetem van. Es ma mar logisztikuskent jobban becsulom, hogy en felugyelem a kamion rakodasokat es nem pedig rakodom...

28/f

2011. júl. 12. 21:06
 16/21 anonim ***** válasza:
53%
Egy 16 éves már nem kisgyerek, semmi baja nem lesz a munkától. Ez nem rabszolgamunka, ő maga dönti el, hogy akarja-e csinálni. És jó lecke is: meglátja, mire számíthat, ha nem tanul. Többet ér minden lelkibeszédnél.
2011. júl. 12. 22:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát ott tényleg felesleges dolgoznia a gyereknek, ahol tényleg alapból van pénze a családnak, ott élvezze a nyarat igen. De ahol nincs pénz és nem kap semmit zsebpénz, mert nincs miből ott miből élvezze a nyarat? Strand is pénzbe kerül. Én is 17 éves vagyok, dolgoznék napi 12 órába is nem érdekel,mert kéne a pénz, csak munkát se lehet találni olyan könnyen.
2011. júl. 14. 17:08
 18/21 anonim válasza:
Utolsó 3 hozzászólóval teljes mértékben egyetértek...én 20 éves lány vagyok..és 14éves korom óta melozom suli mellett,mostanra van normális bejelntett munkám,de mindig én döntöttem, hogy dolgozni akarok és anyuék is örülnek,mikor hazaadok több tízezret,mert nem dúskálunk úgy a pénzben,h úgy fogjuk fel a dolgokat,h egy gyereknek csak strandolni,meg élvezni kell az életet.Sajnos ez az igazi élet.Nem egy ismerösöm van,aki úgy él,mint egy kiskirály,de egy szelet kenyeret nem tud vágni.Én szinte mindent meg tudok főzni és elmondhatom magamról, hogy saját pénzemből fizettem ki a jogsimat,a sulijaimat és a vizsgáimat,a szalagavatómat,a ruháimat és mindent amim van.Nem anyuci,apuci tette a seggem alá és bárcsak még többen így gondolkoznának és megdolgoznának a pénzükért,lehet nem lenne ennyi elkényeztetett gyerek,mert tudnák, hogy ha elmennek egy fesztiválra apuci pénzéből és elkültenek még 30ezret vagy 50et egy hét alatt,azért a pénzért mennyit kell dolgozni!
2011. júl. 15. 00:21
 19/21 anonim ***** válasza:

Törvényesen nem lehet fiatal munkavállalónak naponta 8 óránál több, vagy heti 40 óránál több a munkaideje. Túlórára sem vehetnek igénybe. Nem tudom, hogy mi alapján dolgoztok 10-12 órát, de ez nem törvényes. Papíron biztosan más fog szerepelni...

Gondolom van munkaközi szünetetek (pihenőidő), ami kötelező, és nektek még kedvezőbb, mint a 18. éven felülieknek.

Egyébként én is csak hozzáfűzném: Nem hiszem, hogy meg fog ártani.

Én 14 évesen reggel 6-tól este 6-ig szüreteltem a TSZ-ben. Túléltem!

2011. júl. 15. 08:33
 20/21 anonim ***** válasza:

2002-ben is 750Ft-os órabérben dolgoztam, pakoltunk benn, egy irodaházban, nem tűző napon.

Ma 2011-et írunk. Legyünk tisztában ezzel is!

2002-ben a megélhetés jóval kevesebb volt, a mostani 40 ezres főtáv is maximum 18 ezer volt.

VOlt egy olyan diákmunkám (2002-ben), ahol szintén 700-750-es órabérért egy raktárépületben hajtottak a forróságon. Szerencsére csak a nap 2. felében kerültem oda, szóval fél napot voltam. Többé nem is láttak.

Az anyjukat hajtsák szaros 700Ft-ért.

Különben pedig jó lenne picit utána számolni is...5000 /12= 416Ft-os órabér...

Ha ez a munkát csak napi 8 órában végeznéd, 22 munkanapban, akkor... 73 ezer ft-ot kapsz. És én nem 4, hanem 5000ft-tal számoltam. Ha 4 ezerrel számolunk, akkor

58000Ft jön ki.

Jah, ebből vonjuk le a járulékokat, blablabla...

Szégyen, hogy itt tartunk. Az pedig a legnagyobb szégyen, hogy egyesek erre 2011-ben azt mondják, ez egy jó kereset.

Nekik ez úton is további sikeres életet kívánok.

Akik felháborodtak, azoknak pedig azt üzenem, számoljonak, mielőtt felháborodnak..

2011. júl. 15. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!