A rezidensek fizetése BOTRÁNYOSAN alacsony. Hogy lehet ez?
Lehet hogy kelet-európa még nem olyan civilizált, és gazdag
de azért azt nem gondolom, hogy a rezidensek, akik életeket mentenek, gyógyítanak, ügyeleteskednek, fizetése 90-100 ezer körül mozog. Egy gyakorlott ápolónő is jobban
keres, pedig ő nem végezte el az orvosit, és nem "gyötörte" magát 6 évig az egyetemen.
És akkor csodálkoznak hogy annyian kimennek külföldre, ott legalább kapnak rendes fizetést, annyi amennyi a társadalmi hierarchiában elfoglalt helyükért jár.
A betetgek is kontráznak, hogy miért fogadják el tőlük a hálapénzt, aminek már semmi köze a hálához. A szükség nagy úr, és egy családalapítás előtt álló fiatal orvosnak
bizony nem elég. Ti mit gondoltok erről?
Én ezt a pénzt még az ápolónőktől sem sajnálom (sőt, még nekik is keveslem), mert az ő munkájuk is elég kemény (idős, magatehetetlen betegeket kell kihámozni a sz@rból), ami botrányos, hogy sok helyen a TAKARÍTÓ többet visz haza, mint a kezdő orvos. De az se semmi, hogy hólapátolásért magasabb az óradíj, mint az ügyeletért.
Én úgy vagyok vele, hogy ha egy országnak annyit ér az eü-i ellátás (a saját vagy rokonának egészsége/élete), mint egy tiszta utca, akkor ott ne pattogjon senki sem, hogy milyen minőségű az ellátás és mennyire hozzáférhető, hanem örüljön annak, hogy egyáltalán van.
A rezidensektől sem lehet 6év egyetem után elvárni, hogy annyi pénzért dolgozzon és VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET más életéért, amennyiért más csak sepregetést vállal be.
én ezt rettenetesen sajnálom és az egyéb itthoni állapotokat is. rengeteg lelkes, becsületes és lelkiismeretes embernek veszik el a kedvét az undorítóan alacsony fizetésekkel. nekem szerencsém volt, jól keresek és jól élek, de ez nem jelenti azt, hogy ne látnám magam körül a borzasztó helyzetet.
nemrég egy bevásárlóközpontban beszéltem egy takarítónővel, aki elmondta, hogy ő tulajdonképpen nővér, de az egészségügyben soha nem keresne annyit, amennyit a pláza takarításáért kap. állatira felháborodtam, igazából ez ilyen tehetetlen düh, amiért nem becsüljük meg igazán a dolgozó embereket. a másik oldala, hogy erről nem is lehet beszélni, nekem kvázi rejtegetnem kell, hogy mennyit keresek, nehogy megutáljanak jónéhányan. ez nem állapot, félek még nagyobb bajok lesznek ebből.
tegnap 17:48
Nyilvánvalóan mindegyikkel visszafizettetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!