Muszáj motivációs levelet írni?
van ahol egyszerűen nem tudok mit írni mert nevetségesen hangzik.
Manapság már egy büfésnek is kell motivációs levél. felháborít.
Ez annyira kötelező? nem lehet kihagyni?
Mi a felháborító ezen?
Nagyon buta vagy. A motivációs levél egy tök jó dolog. Azt írsz bele, amit akarsz, hogy meggyőzd a munkaadót, hogy te vagy a legjobb jelentkező. Ezáltal egy jó motivációs levél igencsak növeli az esélyeid. Miért érzed kötelező nyűgnek? Miért dobnád el magadtól ezt a lehetőséget? Nem akarod, hogy felvegyenek?
utolsó!
dehogynem.
De ezt alapból sztem a menőbb szakmáknál kellett régebben, szerintem átalakult h most már mindenhova kell de szerinted mégis milyen motivációja lenne egy eladónak vagy egy bűfésnek? az hogy már mindenhova beadta és legalább ez jöjjön össze és kell a pénz. Mégis milyen motivációt írjak? tudom a motivációs levél alapvető kérdéseit amikre válaszolnom kell és meg is teszem ezt a saját szakmámban, de egy teljessen eltérő szakmában, nevetséges mert egyértelmű hogy a pénzről szól. Magyarul hazudjak bele amit jónak látok, na ez a felháborító, mert vannak olyan munkák amiket azért vállalunk mert nincs más, és erre nincs motiváció, ráadásul tűnnjek ki a tömegből?
Nagyon ötlettelen vagyok ez ügyben. De akkor írok és kitalálok valamit
Hát ha én büfés (tulajdonos) lennék akkor olyan vennék fel a jelentkezők közül, aki kitűnik a többiekkel. Aki megmagyarázná, hogy miért jobb ő, mint a többi jelentkező az állásra.
Ha tényleg büfés szeretnél lenni, akkor nem jelenthet gondot a levél megírása. Ha átmenetileg szeretnél pár hónapra munkát, de nem büfésként képzeled el magad, akkor persze más a helyzet, ebben az esetben viszont jó eséllyel visszautasítanak.
ez a gond, bár én nem voltam egyértelmű. Nem így képzelem én se, és egy átmeneti időszak ez, amíg nem találok jobbat, magasabb a végzettségem, igaz diplomám nincs, de már az is eléggé furi hogy felsőfokú szakképzéssel ilyen munkát meg kell egyáltalán jelölnöm. De valamiből élni kell, még ha az nem is a szakmám. Természetessen nem célom, és a jövőben nem szándékozok ott lenni, sőt mihamarabb keresek másik állást is, úgy áll a helyzet, de mivel több állást látok ilyet, gondoltam miért ne? 2-3-4 hónapig ellehetek amíg az én szakmámban nem találok valami rendesset.
És így nincs motivációm, egyedül az hogy legyen pénzem amíg nem találok egy jobb állást, és felháborít hogy hazudnom kell hogy én ezt tényleg szeretném csinálni. De megírtam az önéletrajzot, és a motívációs levelet is, persze kamuztam, mást nem tehettem, de szerintem senkinek nem ez az álma, ugyh ez van
Aha. Rosszul fogod fel a dolgot. Megtévesztő a levél neve.
Senkit nem érdekel, hogy téged mi motivál, hogy arra az állásra jelentkezz. Ez a te magánügyed.
A munkáltatót az érdekli, mégis miért éppen téged válasszon. Miben vagy jobb, mint a többi jelentkező.
Például:
"Azért jelentkeztem az állásra, mert úgy gondolom, büfésként jó tapasztalatot szerezhetnék az emberekkel való foglalkozásban" -> rossz. Ez senkit nem érdekel.
"Az emberek általában szimpatikusnak találnak és szeretnek velem kapcsolatba lépni, így amennyiben a pult mögött állnék, valószínűleg nagyobb arányban vásárolnának tőlem azok is, akik csak nézelődni tértek be" -> jó.
A munkaadót az érdekli, tudsz-e neki nagyobb profitot csinálni. Meg kell győzni, hogy tudsz.
Az, hogy te leírsz egy nyilvánvalóan hamis szöveget, semmiről nem győzi meg.
Persze nem egyszerű magunkat dicsérni, reklámozni, mégis ez eredményezi azt, hogy téged hív be interjúra. Márpedig ez a cél. Gondold át ezt, válts szemléletet! Gondolkozz a munkaadó fejével, miközben írod a levelet!
én ezt értem, de én ezt 2 felé szoktam osztani (sajnos szoktam mert már rendszeressen csinálok ilyet)
egyrészt hogy ŐK hogy profitálnak ha épp engem vesznek fel.
másrészt NEKEM miért jó ha oda kerülök, kvázi miért pont őket néztem ki magamnak, mi motívál engem a munkavállalásnál, és most ezt a részt tárgyaltam, elemezgettem. nem értem mi a gondod...(?)
Az első része az megy. Muszáj éreztetnem nekik én csupa főnyeremény vagyok:)
a saját motivációm kicsit nehezen ment, de megoldottam, furi hogy ide is kell már motivációs levél.
Am kösz a válaszokat
Szia!
Ha az álláspályázatba beleírják, hogy kérdnek, akkor mindenképp küldjél. Ha ezt nem jelzik külön, akkor a te döntésed, hogy az önéletrajzod mellé csatolsz-e... Biztosan nem hátrány, ha úgy döntesz, hogy mégis csatolsz, sőt sok esetben előny és látják, hogy szántál több időt a jelentkezésre. Mindenesetre itt egy cikk, ami összefoglalja, hogy hogyan is kell egy jó motivációs levelet összerakni: :) martzsolt.eu/7-lepes-jo-motivacios-level-elkeszitesehez/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!