Létezik, hogy Nyugaton ennyivel jobban keresnek a középiskolai tanárok?
[link] -> F2 grafikon
Eszerint a tanulmány szerint Németországban a középiskolai tanárok pályakezdéskor kb. 2500 és 3000 euró között keresnek, míg nyugdíjazás előtt már megkereshetik akár a 4000 eurót is!
De Spanyolországban is 2000-2500 a pályakezdők bére, a nyugdíj előttieké pedig 3000-3500 euró!
Bár nem tudom, milyen a magyarországi helyzet, a grafikon szerint egy magyar pályakezdő középiskolai tanár 500 eurót, nyugdíj előtt kb 1000 eurót keres. Ez létezik?
találtam egy cikket, eszerint a férfi tanárok itthon kb 178 ezret visznek haza havonta... az nem is olyan vészes, én eddig azt hittem, hogy a tanárok itthon 100-120 ezer forint körül keresnek...
Bruttó bérekről beszélnek,amit belinkeltél!!!!
Ebből 110-120-at visz haza!
Létezik...
Gimiben nálunk volt cserediák program. Hollandiából, Németországból és Lengyelországból érkeztek ide diákcsoportok tanári kísérettel, és ki voltak teljesen akadva (főleg a németek), h mennyire le vannak nézve itt a tanárok és milyen keveset keresnek :/
Ez a konkrétan tavaly volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!