Mit kommunikáljak a leendő munkaadóm felé, ha másfél évig nem dolgoztam, és nem akarom az orrukra kötni a betegségemet?
Figyelt kérdés
Gondolom rá fognak kérdezni, hogy miért nem dolgoztam másfél évig, és láthatják is a kiskönyvemből, hogy rokkantnyugdíjon is voltam. Nem akarok tagadni sem, de nem akarom azt sem, hogy emiatt elutasítsanak, mert esetleg azt hiszik, hogy nem bírom a munkát. De mostmár jól vagyok. A kérdés, hogy kideríthetik a betegségemet, ha felhívják a Nyugdíjitézetet? Egyébként levelezőre járok, mert még főiskolán tanulok. Tüdőműtétem volt.2009. márc. 23. 13:04
1/2 anonim válasza:
Szerintem egy munkáltató bármilyen legális módszerhez folyamodhat, hogy "lenyomozza" a jelentkezőt. Az, hogy régebben beteg voltál, nem jelenti azt, hogy most is az vagy. Ezt normális HR-es fel tudja fogni. Sok ember megy át műtéteken, de ettől még dolgozhatnak hacsak nem olyan munkakörben akarnak dolgozni, ami ezt meggátolná, mint pl. fizikai munka. Szerintem ne félj. Ha nem kérdezik, ne említsd, de ha kérdezik, mondd el az igazat. Nincs szégyelni valód.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, attól félek, hogy úgy tartják, hogy akinek nemrég műtétje volt, az nem képes 8-10 órában dolgozni. Ez már Hál' Istennek nem így van! Köszönöm a megnyugtató és kedves választ!
2009. márc. 24. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!