Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan aki érettségivel el...

Van olyan aki érettségivel el tudott helyezkedni, ismerősök segítsége nélkül? Ha igen akkor hol, és hogyan?

Figyelt kérdés

Egy éve próbálok állást találni, van szakmám, de abban nem tudok elhelyezkedni több éves gyakorlat hiányában, és érdekelne, hogy akik hasonló cipőben járnak, hogy tudtak mindenféle segítség nélkül állást találni.

Ja, és mielőtt azzal jöttök, hogy TESCO, AUCHAN, CBA, SPAR, CORA, BRICOSTORE, LIDL, ALDI, YISK, METRO, MEDIA MARKT, OBI, IKEA STB. Ezekbe már mind jelentkeztem, de nem kellettem, mert nincs eladói végzettségem.

Szóval most csak az írjon légyszíves, akinek sikerült is érettségivel elhelyezkedni ismerősök nélkül, mert aki nincs ebben a helyzetben, az r*hadtul nem tudja, hogy mennyire nehéz elhelyezkedni.

Előre is nagyon köszi az értelmes válaszokat!

2011. jún. 12. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Bocsánat, hogy érdemben nem tudok hozzászólni, de én is egy éve keresek munkát, és iszonyú nehéz...
2011. jún. 12. 16:37
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Gyakorlatot hazudni kell, másképp nem megy, amúgymeg fellépés és kisugárzás kérdése, tanulj tárgyalástechnikát, és gyakorolj + egy két okj se ártana, mert ma már egy érettségitől sehol sem esnek hanyatt.

Pl:

Ha megcsinálnál egy vagyonőrtanfolyamot ami kb 2-3 hetes akkor utánna hamar idő alatt lenne munkád.

2011. jún. 12. 16:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy van szakmám, felsőfokú OKJ, de mivel nincs több éves gyakorlatom, ezért nem kellek sehová. Hazudni nem tudok, mivel referenciát kérnek.
2011. jún. 12. 17:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Vagyonőrivel, biztos hogy csak feketén foglalkoztatják.
2011. jún. 12. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol laksz, de ha van a közelben valami gyár, írj egy önéletrajzot, menj oda személyesen érdeklődni. Nem egy álommeló, keveset fizet, több műszak, de a semminél jobb.
2011. jún. 12. 17:22
 6/9 anonim ***** válasza:

www.jobmonitor.hu -n találtam állást tőlem 25 km-re.

Azelőtt egy nemrég megnyílt logisztikai központba adtam be a jelentkezést és fel is vettek.

Csinálj korrekt, átlátható, tömör, lényegre törő önéletrajzot.

Profession.hu-n meg tudod csinálni.

Add be minden helyre ahova esélyt látsz.

Nekem az első meló két hét alatt meg volt a másodikra már 3 hónapot vártam és több száz mailt küldtem ki.

Helyi munkaügyi központ nagy segítség megtanítanak önéletrajzot, motivációs levelet írni + ingyen tanulhatsz szakmát ha be tudsz rá jutni...

2011. jún. 12. 19:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Helyi munkaügyi központ olyan k*rva nagy segítséget adott, hogy tanfolyamra beadott kérvényemet elutasították, le se sz@rták, hogy mi van velem, csak elmondták, hogy semmi meló nincs, még azoknak sem, akik régóta regisztrálva vannak a rendszerben, menjek utamra, ennyi...
2011. jún. 12. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem idegenforgalmi végzettségem van mégse kellek a szállodaiparnak de másnak se. Holnap megyek egy próbanapra, a Don Pepéhez de olyan rossz előérzetem van, a főnök se volt szimpi,nem is ez álmaim munkája de most mitcsináljak nincs jobb. Ja és egy éve vagyok munkanélküli.
2011. jún. 14. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Nyelvtudás van? Asszisztens, személyi asszisztens például lehetnél, de ahhoz kell minimum egy alap angol vagy német.

Ja és hol laksz, hol keresel?

2011. jún. 20. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!