Milyen egy au-pair átlagos napja?
Tudom ez családfüggő épp ezért nagyon örülnék pár személyes tapasztalatnak. Arra lennék leginkább kíváncsi, hogy mit csinál addig amíg a gyerekek oviban/suliban vannak? Hétvégente az au-pair megy a családdal bevásárolni, sportolni, ide-oda? Meg én azon gondolkodtam, hogy esténként biztos tehernek érezném magam és kívülállónak a családban, ha otthon lenne mindkét szülő. Hiszen akkor normális esetben arra törekednek, hogy együtt legyenek a gyerekekkel, no meg ők ketten nyugiban..
Bármilyen au-paires információt szívesen veszek! :)
Ha azt kérdeznénk, hogy egy átlag magyar családnál hogy zajlik az élet, annyiféle válasz lehetne, ahány családba benézünk.
Van, ahol családtag, van ahol cseléd.
Van, ahol egyedül dönt a gyerekek dolgában, mert a szülők lótnak-futnak a vállalkozásaik után, van ahol kiadják részletesen a tennivalókat.
Egyiknek csak a gyerek körüli teendket kell elvégezni, máshol vasal, takarít, sőt egyre többet, és már azt is nyűgnek veszik, ha eljár a nyelviskolába.
Van ahol csak anya van, s mindig részeg, van, ahol mintaszerű a család. Egyiket tisztelik a gyerekek, máshol ellenszegülnek.
Lényeg, hogy ha nem elégedettek egymással, lehet keresni új családot. De elképzelhető olyat kifogni, ahol már előtted legalább 5-6 náció foglalkozott a gyerekekkel eredménytelenül.
Fontos, hogy magaddal légy tisztában, szervezett formában,közvetítőn át menj, légy felvértezve a gyereknevelés kérdéseiben, s ne hagyd magad megalázni, de te is légy korrekt. Sok helyen kamerával figyelik a munkád.
Az utolsó két hozzászólás nagyon hasznos. de mi ez, hogy kamerával figyelik a munkát?..
Én még csak tervezem, hogy egyszer majd (jövőre)aupair-kednék. Angliába szeretnék majd menni. Mostanában az aupair world-ot böngészem és már szinte megszállotja lettem :D
17:06 vagyok.
A kamerával figyelés az nagyon ritka lehet, bár azt tudom, hogy Angliában vannak a legelborultabb családok :D
Luxemburgban voltam 3 hónapot, heti 100 euróért. Szar volt (nem a pénz miatt), eljöttem. Átköltöztem Belgiumba, havi 450-ért, viszont ezen felül nem fizettek se nyelvsulit, se tömegközlekedést, 1 évre kaptam 4 hét fizetett szabit.
Most Hollandiába készülök, van egy nagyon szimpi család, aki nagyon küzd értem, ők "csak" havi 300 eurót adnának, de nem kell takarítani (van takarítónő), kapok külön lakást (ők töltik fel a hűtőmet), fizetnek nyelvsulit, telefont, biztosítást, útiköltségeket, fizetett szabadságot kapok. És feleannyit sem kell majd dolgoznom, mint legutóbb, bár én ott is jól éreztem magam. Nekem megéri, de még agyalok. :))
Én Angliában voltam kétszer is aupair, mindkét helyem nagyon jó volt, a család szinte családtagnak tekintett.
És én úgy tudom, az Egyesült Királyságban fizetnek a legtöbbet az aupaireknek.
Vágj bele, bár légy körültekintő.
Ha szerencséd van és jó családhoz kerülsz, nagy élmény lesz.e
A kamerás dolgok ott történtek, ahol a család gyanakodni kezdett, hogy valami nincs napközben rendben. A gyerekeken megmagyarázhatatlan foltok voltak, stb. Felszereltek rejtett kamerát, s bizony kiderült, hogy az egyébként ázsiai hölgy ütötte, ágyba vágta a kisgyermeket.Ezért mondtam, hogy légy korrekt, mert nem tudni, hol ellenőriznek le!
Én magam nem dolgoztam kint csak kapcsolatban voltam olyanokkal, akik Angliában és Németországban dolgoztak.Általában mindenki anyagi haszonként fogta fel, de a nyelvtanulásban nem sokat gyarapodtak-nyilván volt egy alapvető tudásuk, mikor kimentek-,mert az iskolákban igen heterogén volt a tanulók tudásszintje, ha meg egymás között találkoztak, akkor magyarul beszéltek. Arra a legtöbbnek volt lehetősége, hogy a környéket megismerjék. Én magam a bátorságukon csodálkoztam, hogy merik vállalni egy kisgyermek személyiségének a befolyásolását, ami ugye ebben az életszakaszban sorsdöntő lehet. De mindannyian azt mondták, más egy ilyen család életfelfogása, mint a miénk. Ott bevett gyakorlat, hogy a szülők feladata az anyagi jólét megteremtése. Kérdés, hogy sok társadalmi problémának nem ott van-e az eredője, hogy hogyan nő fel egy generáció.S itt nem lehet ismételni, elromlott valami,akkor kezdjük előlről.Ezért mondtam, hogy felkészülésként olvass szakirodalmat, mielőtt belevágsz!S nem árt némi ügyesség a konyhában sem, bár több a készétel.Jogsi is ajánlott, pláne, ha rád bízzák, hogy fuvarozd a gyerekeket,angol közl. szokások szerint.
A konyhai tapasztalatodat felejtsd el ha az Egyesül Királyságba mégy!
Én itthon nagyszerű szakácsnak mondhatom magam, de szinte semmit nem használtam a tudásomból odakint.
Nem mondom, hogy minden család, de a nagy átlag a következőt eszi napi szinten:
Barnamártás (porból...), párolt zöldségek leöntve a mártással+valamilyen hús.
Néha félkész étel, néha pizza, néha milánói, de a legtöbbször a zöldség+hús+barna mártás mixet ettem eddig mindenhol.
Nekem borzalmas a kinti étkezés íze, förtelem, a hazai konyha százszor változatosabb ízvilágú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!