Állásinterjúra mit érdemes felvenni?
Viccesnek hathat a kérdésem, de eddig valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy télen voltam állásinterjún.
Most is lenne egy és tanácstalanul álltam a szekrényem előtt, mert nem igazán találtam olyan ruhát, amiben nem olvadok el, de mégis "üzleties".
Nők esetén milyen ruhát javasoltok ilyen esetben?
munkakörtől függ.
Mennyire kell üzletiesnek lenned: adminisztrációs munkatárs, call cantar, vagy igazgató, logisztikus, stb.
Egy pultusnak pld bőven elég egy farmer és egy szebb rövidújjú blúz is. Ez munkakörtől függ
Sminkeléssel nincs gond, a hőmérséklet miatt estem gondolkodóba. Nagyon rosszul viselem a meleget, "civilben" rövidnadrág és spagettipántos póló, egyébként meggyulladok, vagy izzadok, mint egy ló.
Szeretném, ha nem tompulnék le és nem csatakosan érkeznék, de mégis üzleties lenne a megjelenésem. Amolyan "business casual" az elvárás, de ahogy végignéztem a ruháimat, nyáriban ilyen nincs, így célzottan mennék vásárolni.
(Ha az interjú helyén légkondi van és esetleg hidegre van állítva, az nem gond, a hideget nagyon jól viselem, sőt, szeretem :)) Tehát rétegesen nem szeretnék öltözködni, mert még egy 18 fokos irodában is vígan elvagyok nyári öltözékben)
szoknya, blúz, és szerintem mikor ennyire meleg van, nem kell feltétlenül harisnyát húzni, de azért a cipőd is elegáns legyen, ne egy műanyag szandi:-)
Sok sikert!
09:57 - nagyjából az adminisztrációs munkatárs, de néhány csavarral, mert nem kell bent lenni (telefon-internet kell), de néha rendezvényszervezésben be kell segíteni személyesen, akkor utazni is kell a helyszínre.
Nagy vonalakban ilyesmi lenne a munkakör.
Segítene, ha láttam volna a már ott dolgozókat, ennek híján csak tippelgetni tudok, hogy lazán vagy talpig öltönyben járnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!